Brăduț – ornament de Craciun din materiale reciclabile


Ideea unui brăduț – ornament de Craciun din materiale reciclabile a venit odată cu bucuria si entuziasmul lui M. pentru tot ceea ce ține de Crăciun, Iarnă, Impodobirea pomului de Crăciun.
Materiale necesare: role din carton (de la hârtia igienică sau prosoape de bucatarie), acrilice rosu si verde, glitter argintiu, penson, forfece si pistolul de lipit la cald cu silicon – o unealtă de crafting pentru care recomand ca micul creator de decorațiuni de iarnă să fie asistat de către un adult.
Cum procedăm: 
Pasul 1. Se taie fasii subtiri din rolele de carton;
Pasul 2. Se pictează fiecare fâsie din carton cu acrilice, ajutandu-ne de penson. Patru fâsii de carton in culoarea rosie, iar restul in verde.

Pasul 3. Fără să asteptăm să se usuce presărăm glitter argintiu (sub formă de pulbere) peste fâsiile de carton reciclabil abia pictate.
Pasul 4. După uscarea completă a fâsiilor pictate si acoperite cu glitter argintiu, urmează asamblarea brăduțului-ornament-de-Craciun;
Pasul 5. Fâsiile rosii se intrepatrund si se lipesc cu ajutorul pistolului de lipit la cald, cu silicon, formând o stea.
Pasul 6. Pentru confecționarea braduțului-ornament se realizează o impletitura din fasii verzi (prin intrepătrunderea acestora) urmărind ca aceasta confecție sa primească o formă triunghiulară. Impletitura poate urmari un tipar anume sau se poate imbina dupa bunul pac al copilului care realizeaza acest crafting.
Pasul 7. Se asigura confecția lipid cu ajutorul pistolului de lipit la cald fiecare fasie din carton reciclabil, pictată.
Pasul 8. Se ataseaza braduțului astfel confecționat  steaua din fasiile din carton reciclabil pictate in rosu. De asemenea se poate atasa un snur argintiu cu ajutorul caruia decorațiunea poate fi aninata de ramurile pomului de Crăciun.
Pasul 9. Braduțul – ornament de Craciun din materiale reciclabile este gata de a impodobi, in aceasta iarna, Craciunul din Atelierul de Creatie „Cărăbus”.
Spor la creat!
P.S. Inscriem acest craft pentru copii in Claca ” In asteptarea Craciunului” organizata de Kabea, invitandu-va sa admirati frumoasele si originalele confectii handmade care infrumuseteaza aceasta sezatoare creativa la care participa manute dibace din toate colturile tarii. Felicitari tuturor participantilor pentru imaginatia si creativitatea aduse – prin creatiile handmade – intr-un minunat Craciun ! 
Anunțuri

2 gânduri despre „Brăduț – ornament de Craciun din materiale reciclabile

Comentariile sunt închise