Atelier de Quilling la Târgul de carte urbană BookLand


     La invitatia BookLand ne-am alaturat si in cea de a treia zi a targului de carte urbana desfasurat in cadrul Galeriilor Promenada Mall in perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2012 la Brăila. 
   Pentru ca in primele zile de ateliere creative in cadrul BookLand copiii Atelierului de creație si Ludoteca „Cărăbus” au confecționat semne de carte (atelier de crafting) si globuri handmade (atelier de pictura) pentru pomul de Craciun, de data aceasta am invitat micutii creatori, dar si pe cei mai mari – adulti dornici sa descopere tainele si frumusetea handmade-ului la un Atelier de Quilling in cadrul caruia am confectionat felicitari decorate in tehnica quilling.
Materialele necesare: ac de quilling, fasii colorate de hartie quilling, adeziv, cartoane pentru felicitari, perforator deco.
    Cum am procedat: fiecare copil a deprins mai intai utilizarea uneltei de quilling (acul de quilling) introducand fasia de quilling intre „gherutele” de metal ale acului si ruland hartia (invartind acul de quilling). 
     Urmatorul pas a presupus invatarea, deprinderea si realizarea formelor elementare in quilling: formele inchise – cerc strans, cerc larg, lacrima, ochi, frunza,  patrat, romb, semiluna, triunghi, inima, tulip si formele deschise: virgula, inima, V-ul, S-ul, C-ul.  
   Dupa insusirea si realizarea formelor elementare, copiii si adultii participanti la Atelierul de Quilling au realizat primele flori din cate 5-6 petale colorate (forma inchisa „lacrima”). Apoi, rand pe rand, am descoperit impreuna cum se realizeaza diferite modele/tipuri de frunze si flori. 
   Etapa urmatoare a constat in realizarea elementelor de baza, iar participantii la atelier au montat piesele realizate in tehnica quilling pe suporturile de lucru – felicitari din carton color, nu inainte ca fiecare felicitare sa fie decorata cu ajutorul perforatorului deco. 
     Va invitam sa vizionati momente din cadrul Atelierului de Quilling desfasurat in cadrul BookLand la Galeriile Promenada Mall in imaginile urmatoare. Nu uitati, mai puteti vizita standurile targului de carte urbana BookLand pana pe 2 decembrie 2012, iar libraria on-line BookLand va sta la dispozitie prin  accesarea link-ului  www.book-land.ro – site-ul unei librarii online user friendly care se ambitioneaza sa intuiasca preferinte de lectura si sa le sustina prin oferte de nerefuzat.

Reclame