Atelierul Carabus la targul de carte BookLand 2012


CARAVANA BOOKLAND IN BRAILA
Caravana BookLand s-a pregatit, la Braila,  sa lase mii de carti si alte accesorii culturale cititorilor brileni.  Cei care viziteaza Promenada Mall in perioada 27 Noiembrie – 2 Decembrie 2012  descopera un adevarat mix cultural: improvizatii, dinamism, concerte, dialoguri, dezbateri, muzica, dans, film cu ocazia celei de a doua editii a targului de carte urbana  – Caravana BookLand! 
Atelierul de Creație si Ludoteca „Cărăbus” a avut marea bucurie de a se alatura evenimentului din Promenada Mall impreuna cu unii dintre copiii castigatori ai Premiilor la Concursul Național de Creație Artistico-Plastică „Toamna, rodnic anotimp” organizat de Atelierul de Creație pentru copii si Ludoteca „Cărăbus”
Participarea la targul de carte urbana ne-a inspirat in a confectiona semne de carte handmade, pe care micutii creatori le-au daruit copiilor care vizitau standurile de carte din BookLand.
Materialele necesare pentru realizarea unui semn de carte: piele naturala taiata dupa dimensiunile obisnuite ale unui semn de carte, perforator, snur decorativ, margele, etichete autocolante, carton color. 
Cum am procedat? Mai intai fiecare copil a perforat un capat al  suvitei din piele naturala. Au legat un capat al snurului decorativ de capatul perforat al suvitei din piele. Au insirat margele colorate pe snurul decorativ alegand culorile preferate. Capatul liber al snurului l-au innodat, mai apoi, de eticheta autocolanta obtinand astfel un semn de carte personalizat. 
Fiecare copilas creativ participant la atelier a inscris, apoi, cate unul sau mai multe semne grafice (floare, robot, copac, masina, fluture) pe semnul de carte handmade imprumutand astfel din bucuria, imaginatia si creativitatea lor. 
Semnele de carte handmade au fost daruite altor micuti vizitatori ai BookLand. Desigur, fiecare micut creator a confectionat si semne de carte pentru propriile carti de povesti, dar si pentru cele ale parintilor descoperind, fara doar si poate, ca povestile, cartile,  arta decorativa, craftingul sunt parteneri nedespartiti in familiiile brailene.
Anul acesta BookLand revine in forta cu o formula optimizata a targului; standurile au produsele ordonate pe categorii si domenii de carte si nu pe edituri, usurand decizia clientilor: cititori, concumatori fideli de carte, colectionari, cei generosi – care ofera cartile cadou, lideri de opinie in domeniul cultural si jurnalisti.
Aflata pentru a doua oara la Braila, echipa BookLand asteapta cu entuziasm intalnirea cu cititorii. Speram ca poposirea noastra in oras va fi o ocazie speciala pentru ca locuitorii sa redescopere placerea de a citi, spune Sorin Lucaci, organizator proiect BookLand.
LIBRARIA ONLINE BOOK-LAND
De asemenea poti accesa libraria online BookLand  www.book-land.ro – site-ul unei librarii online user friendly care se ambitioneaza sa intuiasca preferinte de lectura si sa le susutina prin oferte de nerefuzat.
sursa: BookLand


Up-date: Atelierul Carabus va mai sustine o sedinta creativa de o ora, maine, incepand cu orele 18:00. Va asteptam cu drag la  BookLand!

Reclame

2 gânduri despre „Atelierul Carabus la targul de carte BookLand 2012

Comentariile sunt închise