Toamna – colaj din hartie colorata si carton ondulat


Albert F. In Atelierul Cărăbus
„Toamna”
tehnica de lucru colaj
Albert F. (2 ani)
     Cei mai mici creatori din Atelierul Carabus au fost doi prieteni – Albert si Diana – care au lucrat doua micute colaje pe tema Toamnei. Intre doua reprize de joaca cu liderul de joc din cadrul Ludotecii „Carabus” unde au savurat momente de joaca printre suita de jucarii si jocuri adaptate varstei lor (2 anisori), Albert si Diana au dat masutei lego din dotarea Ludotecii o noua menire: suport de lucru pentru realizarea colajelor de toamna.
     Ce materiale au fost necesare? Albert si Diana au primit kituri de creatie realizate de coordonatorul de atelier adaptate varstei lor: paspartu, copacei predecupati, frunze obtinute prin perforare cu perforatorul deco, norisori, pasari calatoare si solul predecupate din carton ondulat color, precum si adeziv de crafting.
    
Cum au procedat? Albert si Diana au admirat mai intai elementele componente ale colajului ce urma sa fie realizat: frunze, copacel, nor, pasari. Mai apoi am recapitulat impreuna notiuni din mediul inconjurator: Unde stă norul? (copii au indicat cu manute in sus), apoi am localizat locul norisorului pe suprafata de lucru (paspartu). Pe unde zboara pasarile? Albet si Diana au indicat cerul si am asezat pasarile pe paspartu, in partea de sus a acestuia. In aceeasi maniera copiii au localizat locul solului si a copacelului pe plansa de lucru. 
Diana
       Colajul este probabil maniera cea mai la indemana de a crea, de a invata si recapitula cu elemente simple, din mediul cunoscut de copii. Asemanator unui puzzle, colajul ajuta copilul sa identifice elemente si sa le plaseze pe suprafata de lucru alcatuind o compozitie pe o tema data. Frumusetea jocului „de-a colajul” este ca aceasta tehnica de lucru aplicata cu copiii anteprescolari consta in naturaletea si satisfactia conversatiilor – scurte si la obiect – cu cei mici, dar mai ales in mimica si gestica plina de bucurie la descoperirea tabloului pe care tocmai il creeaza, precum si mirarea in fata materialelor puse la dispozitia lor. 
„Toamna”
tehnica de lucru colaj
Diana (2 ani)
    
   Albert si Diana au preferat sa lucreze in cadrul Ludotecii, inconjurati de jucarii, imbinand jocul cu creația demonstrand inca o data nevoia copiilor de a invata in joaca!
Astfel, indraznim sa va recomandam sa incercati sa creati si voi, in joaca, invatand totodata despre anotimpul Toamna. Va invitam sa admirati colajele micilor creatori si sa le doriți „Succes!” deoarece inscriem aceste doua lucrari in Concursul National de Creatie Artistico- Plastica „Toamna, rodnic anotimp” 
Succes Albert!
Succes Diana!
Anunțuri