Premiul special pentru Fluturasii brăileni


     La Concursul National de Creatie organizat la Timisoara de catre de Amy pe Casuta Copiilor (www.casutacopiilor.info/) sub denumirea: “Sunt roman mandru”, Grupa mijlocie – a Fluturasilor Gradinitei Liceului cu Program Sportiv Braila,  sub indrumarea d-nei educatoare Georgiana David si a subsemnatei, a realizat o frumoasa lucrare colectiva ce a fost rasplatita de catre organizatori si sutinatori ai concursului cu un Premiul Special .

    Materiale necesare realizarii lucrarii colective: sablon – harta Romaniei, carton color albastru, planse de colorat: ulcior, traista, stergar, nai, fluier, creioane colorate, creioane ceracolor, fire textile in culori diferite, adezivi (aracet si lipici).
    Tehnici practice de lucru si materiale folosite in cadrul grupei Fluturasilor a Gradinitei Liceului cu program Sportiv, Braila pentru realizarea lucrarii “Romania – leaganul copilariei mele”:
1.Desenul in creion – primul instrument pe care copilul il manuieste la venirea in gradinita; desenul devine mijloc de comunicare a gandurilor si trairilor affective ale copilului, iar la aceasta lucrare copii si-au insusit noi cunostiinte despre obiecte, traditii si instrumente muzicale si porturi populare romanesti.
2. Desenul cu creioane colorate – culorile preferate au fost culorile calde, tari: rosul, verdele, albastrul si galbenul, insa daca un prescolar – fluturas a preferat o culoare, a folosit-o in tot desenul pe care l-a avut de colorat. Au fost astfel colorate instrumente muzicale (nai si fluier, dar si stergare si traista cu motive populare, precum si desenele obiectelor casnice artizanale reprezentative pentru tara noastra.
3. Desenul in ceracolor – tehnica cere niste deprinderi deja formate. Este tehnica utilizata la prescolarii de 4 ani din cadrul grupei mijlocii, deoarece aceasta tehnica este folosita cand copilul a dobandit mai multa precizie in miscarea mainii.
4. Tehnica formelor obtinute prin presarea si lipirea firelor textile – firele de ata colorate sunt asezate si lipite pe o foaie de hartie alba sau colorata, dirijandu-le in directii diferite, scotand in evidenta, prin intermediul culorilor diferite regiuni ale lucrarii care se vor evidentiate; in cazul lucrarii de fata formele de relief ale tarii noastre. Au rezultat portiuni/imagini interesante deoarece firele uitilizare au avut culori diferite.
5. Tehnica Colajului – Ultima tehnica folosita pentru executarea lucrarii colective a Grupei Fluturasilor a fost cea a colajului cu ajutorul careaia a capatat contur intreaga lucrare, prin alaturarea tututor desenelor executate prin tehnica desenului in creion, creioane colorate si creioane ceracolor, incadrand cu succes piesa principala a lucrarii executata prin lipirea si presarea firelor textile pe sablonul harta Romaniei desenat pe carton color.
Premergatoare realizarii acestei lucrari colective au fost activitatile specifice grupei mijlocii pe tema stabilita sustinute de d-na educatoare Georgiana David, sarbatorind astfel ziua de 1 Decembrie. Fiecare fluturas al grupei mijlocii a lucrat cu indemanare si bucurie, iar la finalizarea lucrarii au fost fericiti si mandri de realizarea lor comuna!

Reclame