Iarna – tehnica mixta: colaj si dactilopictura


  
   Pentru lucrarea Iarna au fost necesare urmatoarele materiale: cartoane color alb si albastru, perforatoare deco brad si frunza, acuarela, penson, foie alba de desen, ambalaj – folie cu bule de aer, hartie color verde, adeziv (lipici).
     Cum a procedat: M. a perforat mai intai cartonul albastru cu perforatorul deco brad confectionand o rama cartonului albastru prin suprapunerea acestuia peste cartonul alb. Mai apoi, utilizand tehnica dactilopicturii, a decorat pe cartonul albastru, cu ajutorul degetelului inmuiat in acuarela alba, fulgi mari de zapada. 
    Ajutorul meu a constat in trasarea pe cartonul albastru a unui triunghi si a doua cercuri – cu ajutorul creionului – intruchipand suportul vizual pentru brad si omul de zapada care vor imbraca decorul peisajului de iarna. Apoi M. a decorat folosind frunze obtinute prin perforarea cu ajutorul perforatorului deco – frunza. 
   Pentru brad a folosit frunze verzi, iar pentru omul de zapada a folosit frunze perforate din hartia alba de desen pe care a pictat-o in prealabil, utilizand tehnica imprimarii, cu ajutorul foliei cu bule de aer. Si pentru ca bradul si omul de zapada trebuiau impodobite si accesorizate, M. si-a folosit degetelele, dar si pensonul pentru decorarea acestora; steaua bradului, globurile din pomul de Craciun, nasturii, căciula, matura, nasul si ochii omului de zapada.
Spor la creat!
Anunțuri