Brad impodobit – Decoupage pe lut nears


        Iarna cu fulgii ei mari de zapada ne-a oferit impulsul de a lucra la proiecte specifice anotimpului alb – decoratiuni de iarna. M. este indragostit de Roata Olarului si nu inceteaza sa lucreze constant cu lut si apa. Ultima sa reusita a fost un con din lut pe care dupa uscarea completa (24h) am ales sa’l decoram cu tehnica servetelului pentru a prinde conturul unui bradut de Craciun.
        Pentru aceasta lucrare am utilizat urmatoarele materiale: lut, jocul Roata Olarului, apa, penson, adeziv pentru decoupage, servetel cu motive de iarna.
Cum am procedat:
     M. a fost incantat de usurinta cu care adezivul pentru decoupage se intinde cu ajutorul pensonului; am lucrat impreuna de indepartarea primului strat de servelet decorativ – si singurul folosit de fapt – si la decuparea modelelor folosite: un om de zapada si un ren (fiecare imagine a decorat cate o parte a bradului de ipsos.
      Dupa imbracarea bradului de ipsos in stratul de servetel, M. a acoperit inca o data, bradul ajutandu-se de un  penson lat (din cele folosite pentru pictura in ulei)  cu un al doi-lea strat de adeziv pentru decoupage. Am presarat din belsul glitter – pudra aurie si paiete rosii spre bucuria lui M. care si-a amintit de praful de zane si de magia cu care acestea imbraca povestile despre craciun si Iarnă.
        Dupa uscarea completa a adezivului, bradutul a devenit translucid lasand sa se vada modelul servetelului decorativ stralucind, in toata splendoarea sa, cu ajutorul glitterului auriu, desigur.
Am finalizat proiectul odata cu impodobirea bradutului de ipsos decorat in tehnica decoupage-ului cu o fundita rosie din satin si o steluta aurie. Va invitam sa admirati micutul nostru brad in imaginile urmatoare:

Spor la creat!
Reclame