Agenda cu apeluri unice de urgenta – craft pentru copii


Ne jucâm si invățăm despre meserii: doctor, pompier si polițist
Materiale necesare: carton color galben Format A4, hârtie color galbena, perforator pentru dosare, panglica sau snur galben, planse de colorat pompier, medic si politist, foarfece obisnuit si foarfece decorativ, adeziv (lipici/aracet), creioane colorate si carioca de diferite culori.
sursa

sursa

sursa

Cum procedăm?
1. Perforam cartonul galben format A4 cu ajutorul perforatorului si petrecem panglica prin punctele obtinute. Inodăm si realizăm o fundă, obtinand astfel o plansă ce poate  fi aninată la vedere si la indemana (pe peretele gradiniței sau in camera copilului). 
2. Colorăm si decupăm de pe plansele de colorat: pompierul, medicul si polițistul, iar apoi ii lipim, in ordinea dorită, pe plansa din carton galben.   
3. Din hârtie galbenă decupăm cu ajutorul foarfecelui decorativ 3 etichete mici pentru numerele de telefon de urgență si o etichetț mai mare pentru titlul agendei cu numere de urgență.
 Pentru a decora etichetele astfel realizate putem colora in carioca marginile acestora. Lipim etichetele mici câte una in dreptul figurinelor lipite pe plansa si scriem pentru fiecare in parte numârul de telefon de urgenta: pentru pompier – 981, pentru medic – 961, pentru politist – 955.
Pe eticheta mare putem scrie: Agenda cu Apelul de Urgenta si atasam o eticheta cu numarul unic de urgenta: 112. 
Această agendă va ajuta copilul să vizualizeze si să rețină meseriile: pompier, medic si polițist si numerele de telefon la care poate apela in caz de ajutor, dar si numarul unic de urgență: 112. 

Copiii au dreptul la ingrijire si protectie, dar mai ales pot fi indrumați să ceară ajutor pentru ei insisi si pentru persoanele din jurul lor, in caz de necesitate. Nu de multe ori apelul unui copil a salvat viața unui frațior, a unui bunic aflat in pericol sau chiar a animalului preferat.
Proiectul il putem elabora adăugând si cartonase cu atribuțiile specifice meseriilor. Spre exemplu:
– Polițistul asigură ordinea publică, supraveghează traficul auto, etc. 
– Pompierul intervine in caz de incendiu si ofera ajutor in cazul dezastrelor naturale. 
– Medicul ingrijeste pacientii bolnavi si salveaza vietile aflate in pericol.

Spor la creat si Paste fericit!
Atelier de Creatie Pentru Copii „Cărăbus”


Anunțuri