Proiectele Art Attack in Atelierul Cărăbus


  
  Da! Proiectele Art Attack au prins viață in Atelierul Cărăbus odată cu sosirea lui Stefan – un năzdrăvan in vârstă de 7 ani. Spontan, energic, debordând de bucurie Stefan ne-a impărtăsit incă de la inceput pasiunea lui pentru proiectele Art Attack! Zis ca si făcut! In câteva clipe Stefan lucra deja, cu indemânare si cu multă atenție la detalii, la proiectul său Art Attack: Giant Eyeball – un proiect după Art Attack Ideas
   Materialele necesare acestui proiect: un recipient din plastic transparent, o minge de ping-pong, bandă adezivă transparentă, pistol de lipit la cald (cu silicon), acrilice – negru, alb, rosu, albastru, glitter argintiu pentru a oferi un aspect metalic proiectului, penson si foarfece.
   Cum a procedat Stefan: mai intâi a decupat, cu puțin ajutor, partea superioară a recipentului din plastic. Dupa fixarea mingei de ping-pong in deschizatura formata prin decupare si fixarea aceasteia cu banda adeziva transparenta, Stefan a dorit sa invețe sa folosească si pistolul de lipit la cald. 
   Curiozitatea este cel mai bun profesor, iar Stefan a avut pe langă curiozitate si dorința, dar si curajul de a utiliza o unealtă nouă de crafting: pistolul de lipit la cald. Aceată etapă a presupus grija si supraveghere atentă si desi ne dorim ca in Atelierul Cărăbus copiii sa aibe acces si să isi aleagă materialele si uneltele de lucru pe care ei le considera necesare, sunt etape de lucru care necesita efort susținut, indrumare si supraveghere – lucrul in echipă, impreună cu coordonatorul de atelier.
    Următoarea etapă de lucru a presupus utilizarea acrilicelor pe suportul de lucru abia realizat. Stefan a dovedit multa indemânare si a acoperit cu rapiditate intreaga suprafață de lucru. Am lăsat proiectul la uscat si am realizat, tot la cererea lui Stefan, un cosuleț decorativ din carton color. 
   Cosulețul decorativ – realizat din carton color (Stefan a dorit ca acesta sa fie maro) – a presupus utilizarea urmatoarelor materiale: carton color maro, rigla si creion negru pentru realizarea sablonului, foarfece, capsatorul si perforatoarele Martha Stewart (alte unelte pe care Stefan a invațat să le utilizeze in Atelierul Cărăbus) si adezivul de crafting.
    Cum am procedat? Acest proiect a presupus mai intai trasarea in creion (cu ajutorul riglei) a unui pătrat pe cartonul color. Urmatoarea etapă de lucru a constat in impărțirea acestui patrat in alte 9 pătrate. Cu Stefan am avut ocazia sa comunic intr-un mod foarte deschis, plăcut, pe toata durata realizarii proiectului despre detaliile „tehnice”: câte colțuri are un pătrat :), cum trebuie sa fie laturile formei geometrice pentru a obtine forma unui pătrat si toate câte decurg din proiectarea si realizarea unui cosuleț decorativ avand la bază un pătrat din carton. 
    Nerăbdător se parcurgă toți pasii de lucru, dar si să lucreze ambele proiecte in tandem, Stefan emana  tot timpul bucurie si nerăbdare; verifica proiectul Giant Eyeball lăsat la uscat, revenea la lucrul cosulețului parcurgând pasii de lucru si comunicănd in permanență  impresii despre tot ceea ce realizam impreună in atelier. 
   Socialbil, spontan, sigur pe el si foarte atent la toate detaliile, Stefan ne-a cucerit cu deschiderea lui pentru crafting, aplicănd tot ceea ce isi dorea sa realizeze intr-un mod firesc, simplu, creativ. 
    Imaginativ si indemânatic, Stefan a găsit in Atelierul Cărăbus atmosfera prielnică, spatiul, materialele, uneltele de crafting, susținerea, indrumarea, dar mai ales libertatea si posibilitatea de a-si realiza propriile proiecte!
        Ce am invățat in Atelierul de Crafting? Că joaca poate fi creativă, ca nu e greu sa iți realizezi visele, dorințele, proiectele cu puțin ajutor, dacă ai la indemână toate materialele necesare, susținearea si bucuria de a invăța prin joacă!
   Am mai invațat si cum sa folosim corect si in siguranta uneltele de crafting (perforatoare, pistolul de lipit la cald si capsatorul), am mai invatat cum sa realizam un sablon si cateva detalii despre patrat ca formă geometrică, am mai invatat ca  materialele reciclabile pot fi utilizate intr-un mod creativ, dar mai ales am invațat ca lucrul realizat cu bucurie, spontan, lasând imaginația si creativitatea din noi să se manifeste duce la realizarea unor creații unice,  originale, incărcate de vibratii copilaresti, vesele si jucăuse!
   Ne dorim ca In Atelier fiecare copil să devină un mic artist, dar mai ales să gasească, să simtă si să exprime, să manifeste libertatea de a crea, de a-si alege materialele si de a decide cât, când si cum sa le utilizeze pentru ca proiectele lui sa prindă contur, dar mai ales sa exprime viziunea lui proprie, astfel lucrarea finală va fi nu doar unică, dar va reflecta intrutotul concepția si efortul micului artist care si-a asezat amprenta in fiecare etapă de lucru parcursă.
   Atelierul Cărăbus este un astfel de loc; un spațiu dedicat copiilor care doresc să isi exerseze indemârea, sa creeze o operă cu care se indentifică. Atelierul Cărăbus oferă posibilități nenumarate de exprimare dând frâu liber imaginației artistice a copiilor. 
„I’m watching you!”
Asadar, fiți cu ochii pe noi pentru a descoperi si alte proiecte realizare de copii creativi, aici in Atelierul Cărăbus!
Anunțuri