Cărăbus – pictură in acuarelă


      Când au trecut pragul Atelierului Cărăbus, pentru intâia oară, Dana si Vlăduț – cuplul mamă-copil prieten si sustinator al ideii de educatie timpurie, al conceptelor educatie non-formală, joacă creativă si educație prin joc – ne-au surprins plăcut cu deschiderea lor către nou, către necesitatea unui Atelier de Creație pentru Copii in Brăila, dar mai ales convinsi de necesitatea unui spatiu de joaca altfel.   
      Ideea unui Atelier de Creație si a Ludotecii le-a luminat zâmbetul incă de la impărtăsirea ideii, iar noua veselia lor ne-a oferit incredere si nemarginită bucurie. 
       Vlăduț a dat mai intâi startul explorării Ludotecii – abordând pedant mai toate jucariile. In Atelier se lucra la logo-ul Carabusului – desen in creion, iar Vlăduț – un copil extrem de interesat si receptiv la nou, a pictat in acuarela conturul deja trasat: Cărăbusul! 
    
       Cu Dana am avut răgazul de a relua conversatiile noastre obisnuite despre nevoia si dreptul copiilor la joacă, la invațarea prin joc, iar feed-back-urile primite au confirmat deschiderea părintelui brăilean către joc – ca fiind o cale de a educa liber, fara constrangeri descoperind inteligenta naturala, fireasca, din fiecare copil, dar si ca un plus adus metodelor traditionale de educare. 
      Astfel, Atelierul de Creatie pentru Copii si Ludoteca si-au manifestat (incă o dată) rostul lor de a oferi soluții alternative si participative pentru organizarea si gestionarea timpului liber pe langă un alt beneficiu adus si anume – valorificarea potențialului creativ atât pentru copii (Matei si Vlăduț au format o echipă buna in Atelier; Matei a ales sa realizeze o lucrare in tehnica punctului –  poantilism, insa tot timpul au lucrat „cot la cot” animati de acelasi contur – logo-ul Cărăbusului) cat si pentru adulți dacă punem la socoteală, deocamdată, si conversațiile noastre pe tema educației non-formale ca o continuare, un adaos constant necesar, metodelor clasice de educare.  
Ii imbrățisăm cu drag si ii asteptăm să revină curând in Atelier!
Maria si Matei

Reclame