Ne jucam si invatam despre corpul omenesc – carticica interactivă


 
Titlul lucrarii: Carticica interactivă despre corpul omenesc 
Descrierea lucrarii: craft despre corpul omenesc, organele principale (inima, plamanii, stomacul, intestinele, rinichii si creierul) si sistemul osos (scheletul)
Tehnica de lucru mixta: decupare si lipire
Materiale necesare: planse de lucru cu: corpul omenesc (fetita/baiat), cele 6 organe principale organele pricipale: creier, inima, plamanii, stomacul, intestinele si rinichii, sistemul osos (scheletul față/spate); o foaie alba de hartie, creion, lipici si foarfeca.
Cum procedam:
Pasul1. Trasam linii pe torace si abdomen pentru a crea doua fante. 
Pasul 2. Taiem dupa linii trasate ca in imagine si obtinem doua ferestre prin care vom viziona principalele organe ale corpului uman.
Pasul 3.  Asezam plansa cu corpul omenesc deasupra unei foi albe de hartie si trasam conturul interior al fantelor deschise.
Pasul 4. Pe conturul astfel obtinut lipim: in dreptul fantei de sus mai intai plamanii, iar deasupra inima; in dreptul fantei de jos lipim rinichii. (Plansele cu organele principale le decupam astfel incat sa se potriveasca fantelor create anterior.)
Pasul 5. Pe un patrat de hartie masurat dupa dimensiunea ferestrei de jos (deschisa) lipim stomacul si imediat sub acesta intestinele. Lipind in acest mod vom obtine o fereastra in care apare  – la prima deschidere – stomacul si intestinele, iar sub acestea, la a doua deschidere, rinichii. In acelasi mod am otinut in fereastra de sus – la prima deschidere – inima, iar la cea de-a doua deschidere a feestrei – plamanii.
Pasul 6. Pe plansa cu sistemul osos (scheletul) trasam si decupam – in dreptul craniului, insa deasura ochilor, o fereastra prin care vom vedea creierul. Si acest organ principal al corpului omenesc – creierul – il vom adauga prin decupare si lipire in spatele fantei (ferestrei decupate in prealabil).
Pasul 7. Ultima pagina a cartii interactive despre corpul omenesc, sistemul osos si organele principale va fii spatele scheletului.
Pasul 8. Pentru ca micuta carte interactiva sa fie finalizata ii vom adauga coperti confectionate dintr-o coperta transparenta de la un dosar de plastic. 
Cum procedam? Invelim cartea in coperta transparenta a dosarului si taiem dupa marginile cartii. Capsam (sau rugam un adult sa ne ajute) in dreptul cotorului cartii (acolo unde paginile se unesc). Cartea este gata sa ne descopere noua si prietenilor secretele corpului omenesc.
Spor la creat!
 Maria si Matei

Reclame