Prima vacanta mare a lui Matei e totodata si alinarea unui dor mai vechi de’al meu; ei, da, imi era dor de Vacanta Mare! …plina de joaca, cu dimineti calde, vacanta nesfarsita, voluptoasa in energie, jocuri, rasete, sarutari copilaresti (pe furis), cu alinturi in balansoare si dormitari in bratele mamei. Nu, nu le mai primesc eu, ci le ofer pe toate, ca mamă!
Am o vacanta mare incarcata de muncă, proiecte, emotii, ganduri, ingrijorari, sperante si multe nopti albe! Cu toate aceste bucurii nesfarsite (pe care le respir, le simt, le „devorez” cu putere si dorinta de viata, de nou, de neasteptat) am timp – un timp nesfarsit – de joaca cu Matei! Mi-am neglijat Atelierul virtual (si imi este dor de el in fiecare zi!!!), insa acest lucru mi-a oferit mai mult spatiu si timpul de a trai alaturi de Matei aventuri copilaresti, pline de haz, descoperiri si cuceriri de noi teritorii…
Am citit, am creat, ne-am jucat, am admirat, am construit, demolat, reconstruit, am desenat, am pictat si toate cate am mai realizat impreuna („Suntem echipa buna, mami!” imi repeta Matei deseori), insa – poate cel mai important – am bifat de pe acel To Do List al varstei prescolare toate cate a dorit Matei sa-si implineasca din cele cate poate face la varsta lui. Matei are acum 3 ani si 8 luni.

Nu mai am vreme sa va descriu toate peripetiile noastre, in posturi diferite, ca pana acum. Asa ca dau si aici curs unei Ludoteci virtuale, personale, in care va invit sa va incantati cu activitatile, jocurile si jucariile noastre de pana acum, din vara aceasta. Nu sunt toate, caci vom mai descoperi si altele la vremea lor! De ce Ludoteca virtuala? Pentru ca asa a inceput vara: cu o vizita in Ludoteca!

 

Carti cu duiumul, povesti fara sfarsit, clipe de joaca, ragaz si reverie si iarasi lectura si joaca…
…descoperim consola din Ludoteca Bibliotecii judetene
… pe o platforma virtuala pentru copii; jocuri cu coechipier
 Acasa. Cuvinte in engleza: … Kite!
First Words ramane printre cartile preferate
 O dorinta implinita! 😀
„Astept ziua vantoasa sa ma ridice cu zmeul!”
„Nu, nu-i dau drumul! Vreau sa zbor cu el!”
„Mami, mami, vreau si eu sa zbor!”

 

In livada cu ciresi
Cirese – pictura in acuarela, tehnica mixta
(imprimare prin stampilare cu dop de pluta si fingerpainting)
„Invata-ma, mami!”
„Sunt rechini in Nici-o-Mare, mami?”
„X rosu inseamna ca acolo e comoara!”
… o harta greu de descifrat, nu-i asa?!
primele vopsele acrilice
si un proiect tare dorit de la Art Attack!
Ochii de monstrii! 😀
… Cerem voie sa mai pastram un pic de mister asupra celorlalte activitati ale noastre de vara! Daca v-am inspirat la joaca si daca inca mai gasiti timp – printre  jocuri, rasete, sarutari copilaresti (pe furis), cu alinturi in balansoare si dormitari in bratele mamei – va rugam nu uitati sa le impartasiti cu noi in Ludoteca virtuala, un spatiu hotarat sa devina un „schimb de jucarii” cu celelelte cupluri mama-copil menit sa aduca – in vara aceasta – o unda de bucurie plina de joaca, intr-o Vacanta Mare cu dimineti calde, o vacanta nesfarsita, voluptoasa in energie, veselie si joc!
Cu drag, lipsind motivat,
Maria si Matei
Anunțuri