Agenda cu apeluri de urgenta pentru copii


  

 

 

Materiale necesare: carton color galben Format A4, hartie color galbena, perforator pentru dosare, panglica sau snur galben, planse de colorat pompier, medic si politist, foarfece obisnuit si foarfece decorativ, adeziv (lipici/aracet), creioane colorate si carioca de diferite culori.
sursa

 

sursa

 

sursa
Cum procedam: 1. Perforam cartonul galben cu ajutorul perforatorului si petrecem panglica prin gaurile obtinute. Inodam si realizam o funda, obtinand astfel o plansa ce poate  fi agatata, la vedere si la indemana.
2. Coloram si decupam pompierul, medicul si politistul, iar apoi ii lipim, in ordinea dorita, pe plansa din carton galben.
3. Din hartie galbena decupam cu ajutorul foarfecelui decorativ 3 etichete mici pentru numerele de telefon de urgenta si o eticheta mai mare pentru titlul agendei cu numere de urgenta. Pentru a decora etichetele astfel realizate putem colora in carioca marginile acestora. Lipim etichetele mici cate una in dreptul figurinelor lipite pe plansa si scriem pentru fiecare in parte numarul de telefon de urgenta: pentru pompier – 981 , pentru medic – 961, pentru politist – 955.
Pe eticheta mare putem scrie: Agenda Apel de Urgenta si atasam o eticheta cu numarul unic de urgenta 112.

 

 
 
Agenda va ajuta copilul sa vizualizeze si sa retina meseriile: pompier, medic si politist si numerele de telefon la care poate apela in caz de ajutor, dar si numarul unic de urgenta: 112. Copiii au dreptul la ingrijire si protectie, dar mai ales pot si indrumati sa ceara ajutor pentru ei insasi si pentru persoanele din jurul lor in caz de necesitate. Nu de multe ori apelul unui copil a salvat viata unui fratior, a unui bunic aflat in pericol sau chiar a animalului preferat.
 
 
 
(Proiectul il putem elabora adaugand si cartonase cu atributiile specifice meseriilor. Ex: politistul asigura ordinea publica,supravegheaza traficul auto, etc. Pompierul intervine in caz de incendiu si ofera ajutor in cazul dezastrelor naturale. Medicul ingrijeste bolnavii si salveaza vieti.)
by Maria 
Reclame

4 gânduri despre „Agenda cu apeluri de urgenta pentru copii

 1. Draga Liuba, va dorim sa aveti spor si chef de joaca! O sa va placa acest proiect! Multumim din suflet pentru aprecieri! :*

 2. Doamne ce idei grozave aveti voi!
  Imi place mult, mult, mult de tot.
  Cum imi fac timp incerc si eu cu nepoteii mei.
  Va pup dulce pe voi :****

 3. Multumesc Vavaly! Te imbratisez cu drag! E adevarat ca lista agendei poate fi mai complexa, insa mi-am spus ca pentru inceput numerele de urgenta cu cate 3 cifre pot fi de ajutor in orice situatie. Agenda insa este si un bun prilej de a invata despre meserii cu cel mic.
  Pentru mine, personal, agenda „graieste” si despre drepturile copilului la protectie si la ingrijire. O sa incerc sa mai abordez acest subiect si in altfel de proiecte creative, caci sunt de parere ca in ziua de azi noi suntem primii care trebuie sa ne cunoastem drepturile si asta trebuie sa-i invatam si pe micutii nostrii. Hei! Asta ar fi o idee buna de concurs creativ in Atelier pentru copii si mamici: cum ii invatam pe cei mici despre drepturile lor? Ce crezi?! 😀

 4. Super idee si super lucrare… E o idee extraordinara aceea a unei mini agende cu numere de urgenta sau cu date de contact ale familiei copilului. Arata superb lucrarea.

Comentariile sunt închise