Mini jardiniera cu flori


Respectam in continuare regula celor 3 R: reducem, reciclam, refolosim materiale – o regula atat de inspirata care poate aduce efecte in conceptia despre creatie, joaca, dar care are si implicatii frumoase asupra modului in care copiii privesc lumea: incercand inca de mici sa salveze mediul inconjurator. 
Ziua Pamantului a fost pentru noi un motiv de joaca creativa, inspirata, cu materiale reciclabile: un ambalaj de desert si ramasite de hartie si carton – resturi pe care le pastram pentru astfel de ocazii si lipici.
Cum am procedat? Cu ajutorul foarfecelui am taiat fasii inguste si lungi din hartie si carton divers colorate. Le-am franjurat (Matei s-a amuzat teribil deoarece cartonul franjurat ii semana a piepene  🙂 si a tot incercat sa se joace astfel), iar apoi cu ajutorul acului de quilling am rasucit sivitele, le-am lipit la capete cu lipici si am rasfirat petalele in asa fel incat am obtinut flori colorate din hartie si carton.
Pentru mini jardiniera Matei a incarcat ambalajul de desert cu fasii din paginile unei reviste, iar mai apoi cu o foaie de hartie color (verde) – hartie din care noi am perforat si decupat frunze pentru diverse proiecte creative. Astfel am obtinut o mini jardiniera gata pregatita pentru a gazdui florile din hartie si carton color.
Cu ajutorul lipiciului am fixat in mini jardiniera frunzele si florile preagatite anterior, astfel ca proiectul nostru Mini jardiniera cu flori a fost gata sa impodobeasca spatiu de joaca al lui Matei. 
by Maria
L.E. Inscriem minijardiniera cu flori in Concursul Piticilor Voinici ca dovada a jocurilor noastre creative de zi cu zi! Va asteptam si pe voi sa ne impartasiti cum va jucati alaturi de alti minunati participanti! Va dorim tuturor spor la joaca si succes in concurs! 
Reclame

18 gânduri despre „Mini jardiniera cu flori

  1. Ce dar frumoooos.Tin minte ca si noi aduceam cate o floare de acasa pentru a infrumuseta clasa…asta prin generala..este frumos de stiut ca acest obicei inca nu s-a pierdut..chear daca s-a mai modificat un pic…un gest foarte dragut care imi aminteste de copilarie :).Pupici

  2. Multumim Ghemulet! Ne-am hotarat ca micuta jardiniera sa impodobeasca fereastra gradinitei unde merge Matei! :)))) Va fi un dar de buna revedere dupa vacanta. 🙂

  3. Multumim Antoaneta! Ups! Acum mi-a reamintit ca trebuie sa fac un later edit pentru concursul tau! :)))))) Ia te uita ce face joaca din om! :)))))) Sau or fi de vina florile???

  4. ahhh, ce as alerga si eu ( cu Daria, bineinteles) printre jardiniere cu flori…mai ales ca ale voastre nu provoaca….stranuturi. multe imbratisari de la noi, draga Matei „cel mai mare gradinar”!

  5. Ce frumoasa e gradinuta voastra. Mi-l si imaginez pe Matei nerabdator sa vada ce va iesi si incantarea lui in fata unei asa minunatii. Bravo bravo!

  6. Spor la lucru si te rugam sa consideri postarile noatre ca o invitatia la a crea in joaca! Suntem nerabdarori sa vedem si minigradina voastra cu flori! Va imbratisam cu drag!

Comentariile sunt închise