Martisoare din fetru


    Primavara se lasa chemata, iar noi – eu si micul Matei nu incetam sa o ademenim cu micile noastre confectii realizate in joaca. Si pentru a dovedi  cat drag si dor purtam Primaverii, ne inscriem pentru a doua oara in Concursul Național de Creație pentru Copii organizat de pritena noastra de suflet Agatha.
    Obisnuim sa lucram impreuna cate un proiect mai amplu, sau in tandem la proiecte separate, dar cu aceeasi tema si care necesita aceleasi materiale. Ador genul acesta de lucru cu micul Matei (in varsta de 3 ani si 4 luni), nu doar pentru bucuria de a ne juca creativ, de a invata in joaca ori de a capata indemanare si a ne exersa imaginatia, ci mai ales pentru rezultatele meru surprinzatoare si pentru felul in care Matei isi alege materialele, dar si pentru cum isi gandeste, imagineaza si finalizeaza proiectele: suprinzator.
    Matei ma surprinde de fiecare data placut si ma bucur atunci cand observ la el putere de concentrare, indemanare, dar mai ales atitudinea personalitatii sale puternice care nu se lasa influentata de alegerile mele in realizarea unui proiect.
    Am bifat, cu drag si dor de primavara, o activitate specifica lunii Martie: confectionarea de martisoare. Am lucrat fiecare la un proiect propriu, cu materiale comune, pe suporturi asemanatoare, insa rezulatele au fost pe cat de diferite, pe atat de vesele si placute privirilor noastre.
    Pentru confectionarea martisoarelor au fost necesare urmatoarele materiale: plasa cu ochiuri mici (ambalaj de flori), carton ondulat color carmin, snur de martisor, si accesorii (kituri) pentru felicitari si scrapbooking CreaShop Hobby & Crafts: figurine deco din fetru, nasturi, fundite deco, mini – perle sintetice, mini pompoane, foarfece si adeziv (lipici de crafting).
Martisorul din fetru confectionat de mine a constat in realizarea unui suport de lucru prin suprapunerea a doua dreptunghiuri decupate din plasa reciclata (ambalaj pentru flori) si cartonul ondulat prinse cu un snur de martisor.
Am suprapus pe suportul astfel creat, tot prin lipire, un patrat si doua inimi, de diferite marini, din fetru roz si alb. Am accesorizat martisorul cu o fundita roz si micul meu proiect a devenit un martisor ideal de purtat in aceasta primavara!
Pentru realizarea martisorului, Matei a procedat astfel: pe suportul de lucru gata pregatit prin suprapunerea plasei-ambalaj de flori si a cartonului ondulat color prinse cu snurul de martisor, Matei a lipit un nasture deco – ursulet albastru. Nasturele-ursulet a fost mai intai accesorizat cu doi ochi din mini-perle. Aceasta alegere a lui matei m-a impresionat peste masura ca si cele ce vor fi urmat in realizarea martisorului sau din fetru.

Pentru ca imaginea martisorului urs sa fie completa Matei a inchipuit trupul ursului dintr-o inima de fetru alb, completat cu mini-pompoane albe pentru labute. Ursul realizat de Matei primit si o funda bleu astfel ca martisorul lui Matei a capatat deodata o nota de sarbatoare. Pana si ursuletii s-au gatit, cu drag si dor, de primavara!

Cu drag, va dorim spor la creat martisoare!
Maria si Matei
Reclame