1. Martisoare din aluat


„Martisoare din aluat
Materiale necesare: 1 ceasca faina, ½ ceasca sare fina, ½ ceasca apa, forme de prajituri sau alte forme de modelaj, acuarela/tempera, carioca/marker diverse culori, carton colorat, foarfeca cu model, glitter, snur de martisor.
Mod de lucru:
Se prepara aluatul amestecand sarea (topita in apa) si faina, si se decupeaza apoi utilizand formele de prajituri. Se lasa apoi la cuptor la foc mic, timp de 15 minute, suficient cat sa se intareasca, dar sa isi pastreze aspectul alb.
O data martisoarele scoase din cuptor se lasa la racit aproximativ 30 de minute, apoi se poate trece la decorarea lor. Se poate folosi acuarela/tempera/vopsea decorativa si/sau markere colorate, acestea din urma oferind un aspect mai frumos. La final, se poate decora cu lipici cu sclipici – optional, dar recomandat, arata foarte bine. De asemenea, un efect deosebit il ofera conturarea martisorului cu un marker subtire, de o culoare mai inchisa fata de cea folosita pentru decorarea lui.
Dupa ce se usuca bine si glitter-ul, se prinde snurul si se capseaza pe cartonul taiat in prealabil. Se poate folosi foarfeca cu model pentru decuparea cartonului si optional, se pot folosi alte elemente decorative pentru carton (perforator cu model, glitter, stampile). Noi am ales sa le lasam simple, pentru a nu minimaliza efectul martisorului si pentru a evita un aspect de ansamblu incarcat.
Hunii mei, Edi si Robi, (3 ani si 5 luni) au ajutat la prepararea aluatului, la decuparea lui cu formele de prajituri, la pictarea martisoarelor si la taiatul cartonului.”

Mult succes dragii nostri si felicitari pentru asa martisoare vesele.

Reclame

6 gânduri despre “1. Martisoare din aluat

  1. Sunteti grozavi baieti!! Sunt sigura ca atunci cand veti fi mai mari, la scoala, veti fi specialisti in asa ceva si veti face surprize placute in luna martie:)! va felicit!!

Comentariile sunt închise.