Caldura casei


   „Copiii sunt pururi precum Clopotele de Paste: redesteapta in om tot ceea ce nazuieste spre ceruri: speranta, iertare, iubire, bunatate, devotiune, impacare, mantuire. Copilul este darul sfant oferit oamenilor pentru a-si lumina sufletele, pentru a-si cere iertare si a se primeni.”

Fr.W.Forster

 

Deseori vad in ochii mamelor iubirea pentru copiii lor, pentru bucuriile, zambatele, frumusetile nascocite de copilaria din vietile lor. Vad privirile mamelor imbratisandu-si copiii ca pe niste icoane si stiu, fara indoiala, ca in fiecare inima materna vietuieste modelul divin al Maicii Domnului. Ea fiinteaza ca idealul de iubire si viata in fiecare inima de mama. Si astfel, privirile calde si induiosate de atat de multa iubire incalzesc casele sufletelor noastre – parinti si copii.

    Acasa este acolo unde vietuieste iubirea si nicaieri nu gasesti mai multa iubire decat in inima unei mame, in inima aceea tremuranda de dorul nesfarsit, inflacarat, continuu de a iubi si de a darui. Acasa este acolo unde vietuieste nadejdea, credinta si dragostea si unde sacrificiul e firesc, ca o mangaiere de noapte buna! Acasa e acolo unde mama isi imbratiseaza pruncul totdeuna cu gandul, cu fiecare suflare, dorinta si  gesturi caline si unde toata caldura inimii sale transpira in juru-i sudoare de speranta, vointa, bucurie, visare. Da, doar in inima mamei, ca fiica – ea insasi – a Maicutei divine – gaseti caldura casei totdeauna aprinsa de focul iubirii, al vietii, credintei, nadejdii si pacii din lumea intreaga.

by Maria

P.S. Pentru fiecare minunata participanta la provocarea de pe Scraper, mama si viitoare mama, ce ne imbratiseaza in Caldura casei.

Reclame

22 de gânduri despre “Caldura casei

 1. Diana

  este frumoasa icoana. cred ca a fost foarte dificil sa o pictezi:). bafta multa la provocare:)

  1. Multumesc, Diana! Fiind atat de micuta, da a fost, chiar a trebuit sa revin in unele parti ale lucrarii. Totusi, chiar si asa, ca incepator – este a doua icoana pictata pe sticla – sunt fascinata de etapele de lucru, de migala necesara, rabdare, atentie, iar rezultatul ma bucura ca pe un copil! :))

 2. Claudia

  MINUNAT! Atat de sensibil…. Doamne de-abia astept clipa cand voi deveni mama… 🙂 Imbratisari si zambete! Rugi ascultate…:)

  1. Multumesc Claudia! Clipa e doar masura omului pentru timp; important este sa fii mama in clipe nesfarsite de iubire si pace! Te imbratisez cu mare, mare drag!

  1. Of! incercarile mele de a crea sunt atat de timide in fata minunatiilor create de mainilor tale indemanatice! Te imbratisez cu drag si iti multumesc!

 3. Te iubesc mult suflet bun de mama ce esti!
  Dorinta mea e ca fiecare copilash de pe acest pamint sa aiba o asa mama ca tine, cu inima blinda, calda si iubitoare!
  Frumos ai scris, citind m-a cuprins un dor de mama mea (care acum este departe, dar foarte curind vom fi impreuna) 🙂
  Te pup si imbratisez!
  xxx, Liuba!

Comentariile sunt închise.