Lectia de istorie cu ajutorul spumei de modelaj


Draga noastra Rux, autoarea blogului Copilarim, a pus la cale o provocare-concurs. Tema concursului are legatura cu sarbatoarea ce se apropie, 24 ianuarie, ziua Unirii. Am folosit acest prilej pentru a a juca cu Dante si a-l invata notiuni noi de istorie. Suna pretentios, dar pentru varsta lui a sti cum se numeste tara noastra si care sunt culorile drapelului national cred ca este de ajuns si frumos.

Am aprofundat notiunea de tricolor alaturi de numele tarii noastre. Am creat impreuna o canuta imbracata in plastilina, pe care am scris numele tarii noastre si am pus si culorile tricolorului. Lucrul manual usureaza insusirea notiunilor, transformand totul in joaca si veselie iar copilul retine cu usurinte noile notiuni. Am fost foarte incantata sa il aud cum spunea pe strada Romania, sau cum identifica cuvantul cand il auzea la radio.

Lucrarea noastra este realizata dintr-o canuta de plastic, pe care o avem de ceva vreme dar de al carui desen ne cam plictisisem. In aceasta canuta obisnuim sa pastram carioci, pensule si alte ustensile pentru desenat.

Pentru decorat am folosit resturi de spuma de modelaj de la Daco (un pachet minunat pe care l-am primit cadou de la bunici). Pachetul contine 6 borcanse de diferite culori, din care am modelat diverse animalute si floricele. Dupa uscare acestea devin tari si pot fi adevarate jucarii sau decor intr-o piesa de teatru improvizata (voi reveni cu poze in zilele urmatoare).

Decorul pe care l-am creat pe canuta este verde, am conturat un tricolor, iar albastrul Dunarii inconjoara canuta, asa cum fluviul margineste tara noastra. Locuind intr-un oras dunarean, cunoaste bine aceasta apa, ba chiar si-a amintit cum am trecut cu Bacul atunci cand am fost la Tulcea in excursie.

Pe cealalta parte a canutei am modelat numele tarii noastre, Romania, copilul fiind incantat sa „citeasca” dupa canuta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Va provoc si pe voi sa participati la aceasta provocare, nu e greu sa realizezi din ce ai la indemana o mica lucrare ce va bucura micutul si il va ajuta sa isi insuseasca notiuni noi de istorie. Mai sunt noua zile de concurs asa ca va urez spor la lucru si inspiratie maxima!

by vavaly

Reclame

6 gânduri despre „Lectia de istorie cu ajutorul spumei de modelaj

  1. Wow!! Sunteti grozavi dragilor!! Am zis eu ca astazi este o zi plina de lucruri frumoase si surprize pentru mine:D!
    V-a iesit foarte bine canuta!! Eu va doresc bafta la concurs si va multumesc mult ca v-ati jucat cu noi atat de frumos!!
    (Dante esti un artist!!:))

Comentariile sunt închise