Christmas Cards


 

    Matei inca intreaba de ce s-a grabit Mosul sa stranga bradul de Craciun si toate ornamentele ce impodobeau casa lasand sa razbata in inimile noastre frumusetea sarbatorilor de iarna. Ma gandesc ca gerul, zilele cu soarele infrigurat si-au pierdut frumusetea odata ce au fost despodobite de decoratiunile de Craciun. Am avut insa sansa de a lucra inca pe tema Craciunului, zi de zi, dar am ales sa ne impartasim creatiile cu mamicile talentate de pe Activitati Copii cu doua creatii indviduale, lucrate in paralel si dedicate concursului „Felicitari de iarna”.
    Pentru lucrarea lui Matei, Peisaj de Craciun,  au fost necesare urmatoarele materiale: cartoane color alb si albastru, perforatoare deco brad si frunza, acuarela, penson, foie alba de desen, ambalaj – folie cu bule de aer, hartie color verde, adeziv (lipici).
    Cum a procedat: Matei a perforat mai intai cartonul albastru cu perforatorul deco brad confectionand o rama cartonului albastru prin suprapunerea acestuia peste cartonul alb. Mai apoi, utilizand tehnica dactilopicturii, a decorat pe cartonul albastru, cu ajutorul degetelului inmuiat in acuarela alba, fulgi mari de zapada.
    Ajutorul meu a constat in trasarea pe cartonul albastru a unui triunghi si a doua cercuri – cu ajutorul creionului – intruchipand suportul vizual pentru brad si omul de zapada care vor imbraca decorul peisajului de iarna. Matei le-a decorat folosind frunze obtinute prin perforarea cu ajutorul perforatorului deco – frunza. Pentru brad a folosit frunze verzi, iar pentru omul de zapada a folosit frunze perforate din hartia alba de desen pe care a pictat-o in prealabil, utilizand tehnica imprimarii, cu ajutorul foliei cu bule de aer. Si pentru ca bradul si omul de zapada trebuiau impodobite si accesorizate, Matei si-a folosit degetelele, dar si pensonul pentru decorarea acestora; steaua bradului, globurile din pomul de Craciun, nasturii, căciula, matura, nasul si ochii omului de zapada.

 

 

 

 

 

 

 

    Incantarea lui Matei ne-a adus zambete nenumarate, caci a recunoscut in peisajul lucrat de el bradutul si omul de zapada asa cum le-a vazut in ultima noastra drumetie la munte si bucuria lui a fost nemasurata sa stranga in brate imegini atat de dragi lui.
    Felicitarea mea pe care am denumit-o simplu „Christmas card” este o felicitare simpla lucrata pe carton alb cu striatii in relief, accesorizata de o rama confectionata din material textil (am reciclat de fapt ambalajul delicat si elegant cu care isi impodobeste Beatrice sapunurile ei de pe Kabea). Coperta felicitarii am decorat-o apoi cu flori confectionate in tehnica quilling accesorizate de frunze obtinute prin perforarea cu perforatorul deco frunza, un siret auriu (reciclat tot din accesoriile ambalajele sapunurilor Kabea  si un ghiveci – care sa sustina buchetul astfel imaginat – confectionat din hartie color verde si material textil reciclat.

 

 

     Lucrarile noastre care intruchipeaza Felicitari de iarna sunt cele mai bune pansamente pentru tristetea lui Matei care inca regreta ca Mos Craciun a plecat atat de devreme luan cu el si frumuetea, bucuria si luminile ornamentelor sarbatorilor de iarna.
Anunțuri

2 gânduri despre „Christmas Cards

  1. Intotdeuna! Matei adora sapunelele de la tine si ne disputam ambalajele – pe al lui nu-l sacrifica nicicum, iar sapunelul il poarta in rucsacelul sau pentru ca ii parfumeaza momentele de peste zi. Pur si simplu adora parfumul sapunelului cu lavanda si portocale si nu se desparte de el niciunde! Cred ca l-ai cucerit definitiv! :))
    Te imbratisam cu drag si iti multumesc! 😀

  2. Te-am prins,te pun la plata,hi,hihiiii!!!!!Pe FB,chiar admiram ce frumos ai facut „rama” ca acum sa vad ce sicum.M-ai topit cat de frumos a iesit.Inteleg ca te si inspir:D Felicitari si pupici.

Comentariile sunt închise