Felicitari de craciun


   Concursul National organizat pe site-ul Activitati creative pentru copii pentru copii, concurs aniversar avand ca tema propusa: „Felicitari de Craciun!”(o tema foarte generoasa mai ales prin libertatea de a folosi materiale si tehnici cat mai diferite si interesante) si-a prelungit termenul pana la data de 15 ianuarie 2012, iar eforturile participantilor vor fi rasplatite cu drag si generozitate de catre inimoasa Mihaela, alaturi de sponsorii generosi ce ii sunt alaturi. 
    Grupa Fluturasilor – grupa mijlocie a Gradinitei Liceului cu Program Sportiv Braila avand ca indrumatori pe d-na profesor Georgiana David si Maria – Valentina Blanaru (subsemnata) va indeamna sa va inspirati si sa va alaturati lor in acest minunat concurs aniversar organizat de Mihaela
 
1. Nume si prenume: Ariana Pascu, 4 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun; tehnica de lucru mixta – decupare, perforare, lipire.
Materiale necesare: carton colorat rosu format A5 ale carui laturi au fost in prealabil decorate cu ajutorul foarfecelui deco, perforator deco – fulg de nea; carton colarat verde, foarfece, forfece cu model pentru ornarea laturilor felicitarii, adeziv (lipici), eticheta autocolanta cu mesajul „Craciun Fericit!”.
Cum a procedat: Pentru realizarea acestei felicitari, Ariana a decupat patru patrate din carton verde pe care apoi le-a decorat prin perforare cu perforatorul deco – fulg de nea. Pe prima coperta a felicitarii confectionata din carton rosu a lipit cele patru patrate obtinand astfel o felicitare decorata cu fulgi de nea folosint tehnica mixta: decupare, perforare, lipire.
Pentru ca intreaga confectie sa intareasca mesajul adecvat perioadei pentru care a fost realizata, Ariana a atasat o eticheta autocolanta care ureaza celor care o vor fi primit deja „Craciun fericit!”
2. Nicoleta Damian, 3 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun cu brad impodobit – confectie din carton; tehnica de lucru – colajul.
Materiale necesare: carton alb imprimat cu mesajul aniversar „Sarbatori fericite!”, foaie de hartie verde, confetti de diferite culori, glitter argintiu, adeziv (lipici);
Cum a procedat: Pentru realizarea acestei felicitari Nicoleta a decupat dupa imaginatie si indemanare un brad din hartie verde pe care l-a impodobit, prin lipire pe cartonul alb, cu confetti de diferite culori. Pentru a oferi un aspect festiv felicitarii astfel realizate, Nicoleta a presarat glitter argintiu peste confectia din carton careia i-a adaugat mai intai o tusa de adeziv (lipici). Dupa uscarea adezivului, glitterul a fost indepartat obtinandu-se in final o felicitare de Craciun care a adus zambete si bucurii privitorilor.
3. Denisa Frecea, 4 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun cu om de zapada – confectie din carton ondulat; tehinca mixta – colaj si desen in carioca;
Materiale necesare: carton verde format A5 decorat pe margini cu ajutorul foarfecelui deco pentru copertile felicitarii, carton ondulat alb si verde, fasii de hartie quilling roz si galben, carioca, adeziv (lipici), eticheta autocolanta „Craciun Fericit!”;
Cum a procedat: Denisa a decupat dupa conturul dat in prealabil pe cartonul ondulat alb forma omului de zapada pe care l-a lipit si ornat dupa imaginatie cu bucatele decupate din carton ondulat verde si fasii de hartie quilling in doua culori. Pentru realizarea completa a imaginii omului de zapada din carton ondulat, Denisa a desenat in carioca detaliile necesare obtinand astfel o vesela felicitare de Craciun.
4. Denis Plesa, 3 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Om de zapada” – tehnica mixta: pictura si colaj;
Materiale necesare: carton colorat rosu, format A5 cu marginile decorate prin taierea cu foarfecele deco, hartie alba de desen, penson, acuarela verde, perforator deco brad, adeziv (lipici), eticheta autocolanta „Craciun Fericit!”;
Cum a procedat: Mai intai Denis a pictat in acuarela verde foaia de hartie alba de desen. Dupa uscarea acesteia, Denis a decupat prin ferforarea cu perforatorul deco brad cativa braduti pictati in prealabil. Felicitarea confectionata de catre Denis a devenit interesanta prin inspirata aranjare a bradutilor pictati in forma de triunghi ca simbol geometric pentru bradul de Craciun. Confectia obtinuta a fost incununata de mesajul aniversar impodobind imaginatia si creativitatea pe care Denis le-a alaturat in aceasta micuta felicitare de Craciun!
5.  Eduard Manaila, 4 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Clinchet de clopotel”; tehnica mixta: decupare, perforare, lipire;
Materiale necesare: carton alb cu striatii in relief, format A5 pentru corpul felicitarii, decorat pe margini cu ajutorul foarfecelui deco, plansa de colorat clopotel pentru obtinerea sablonului clopot; carton rosu cu striatii, foaie de hartie alba, fulgi de nea obtinuti prin perfoare cu perforatorul deco – fulg de zapada, fasie de hartie quilling roz, bulina de confetti de culoare rosie, eticheta autocolanta „Craciun Fericit!”, adeziv (lipici);
Cum a procedat: Edi a decupat mai intai conturul clopetelului trasat dupa sablonul- clopotel (obtinut prin trasferul desenului de pe plansa de colorat clopotel pe cartonul rosu). Dupa obtinerea clopotelului din carton rosu si lipirea acestuia pe coperta intai a felicitarii, Edi a purces la decorarea lui cu fulgii de zapada obtinuti prin perfoarea foii albe de hartie cu perforator deco – fulg de zapada. Felicitarea cu clopotel a mai fost decorata cu o fundita roz obtinuta dintr-o fasie de hartie quilling si o eticheta auticolanta aniversara de Craciun.
6. Iasmin Iancu, 4 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Ciorapel asteptand Ajunul”; tehnica – colorare in carioca si ceracolor;
Materiale necesare: plansa de colorat ciorapel de Craciun; carton colorat in doua nuante diferite de verde, carioca, creioane colorate ceracolor; eticheta autocolanta cu mesaj de Craciun;
Cum a procedat: Iasmin a colorat plansa de desenat in carioca si ceracolor, iar apoi a lipit desenul astfel realizat peste cartonul color verde inchis, iar mai apoi inca o data peste cartonul color verde deschis obtinand astfel o felicitare in straturi ale caror nuante dau un aer jucaus confectiei din cartoane colorate. Iasmin a finalizat cardul aniversar odata cu adaugarea etichetei autocolante cu mesajul „Craciun fericit!” intruchipand dorinta oricarui micuț: un ciorapel, aninat la gura sobei, plin de daruri in noaptea de Ajun!
7. Maria Bunea, 4 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Peisaj de iarna”; tehnica de lucru – colaj;
Materiale necesare: card din carton de culoare verde, format A5, decorat pe margini cu ajutorul foarfecelui deco, decupaturi din carton ondulat alb inchipuind munti si brazi inzapeziti, foaie alba de hartie, perforator deco – fulg de zapada, adeziv (lipici)
Cum a procedat: Maria a lipit mai intai cartonul ondulat de  alb pe prima pagina a felicitarii, pentru ca mai apoi sa aseze, prin lipire, bradutii din carton ondulat. Pentru a completa peisajul iernatic al felicitarii de Craciun, Maria a lipit si cativa fulgi de zapada obtinuti prin perfoare cu perforatorul deco – fulg de nea.
8. Rares Matei Blanaru, 3 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Peisaj de iarna”; tehnici de lucru – pictura prin imprimare si colaj;
Materiale necesare: card de carton verde format A5, fasii de carton colorat verde din care au fost decupati prin perforare fulg de nea cu ajutorul perforatorului deco – fulg de nea, plansa de desenat sanie pentru obtinerea sablonului sanie, foaie alba din hartie, acuarela verde, folie de ambalaj cu bule de aer pentru pictura prin imprimare, fasie de hartie quilling roz, fulgi de zapada obtinuti prin perforare cu perforatorul deco – fulg de nea, adeziv (lipici), eticheta autocolanta.
Cum a procedat: pentru aceasta felicitare de Craciun, Matei a pictat mai intai utilizand tehnica imprimarii cu folia cu bule de aer impregnata in acurela verde o foaie de hartie alba, in format A5, pe care a lipit-o peste cartonul verde al felicitarii. Pe prima pagina a felicitarii astfel pictate, Matei a lipit o rama de caron verde folosind patru fasii inguste din carton din care au fost perforati fulgi de nea. In centrul picturii realizate in acuarela, prin imprimare, Matei a lipit o saniuta din carton decupata dupa sablonul obtinut prin transferarea desenului de pe plansa de desenat sanie pe carton. Matei a finalizat felicitarea de Craciun decorand saniuta cu fulgi de nea, o fasie de hartie quilling roz si cu eticheta autocolanta „Craciun Fericit!”.
9. Elis Chesaru, 4 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Peisaj de iarna”; tehnica de lucru – decupare prin perforare si lipire;
Materiale necesare: carton colorat verde, format A5, decupat cu model pe cele patru laturi, foi de hartie colorata – verde, alb si albastru, perforator deco pentru colt, perforator deco brad, perforator deco – fulg de nea, adeziv (lipici), eticheta autocolanta „Craciun Fericit!”.
Cum a procedat: Elis a decupat prin perforarea cu perforatoarele deco urmatoarele forme din hartie colorata: fulgi de nea si braduti in culori diferite, pe care le-a lipit dupa imaginatie pe suprafata cartonului felicitarii. A decorat mai apoi cu fulgi de zapada albastri si pentru ca felicitarea sa devina cu totul deosebita s-a folosit de perforatorul colt pentru a o decora, adaugandu-i si eticheta autocolanta „Craciun fericit!”
10. Andreea Mache: 4 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Peisaj de iarna”; tehnica de lucru – colaj;
Materiale necesare: carton alb cu striatii in relief, format A5, decupat cu model pe cele patru laturi, bradut si fulgi de nea din foi de hartie colorata albastru, perforator deco pentru colt, perforator deco brad, perforator deco – fulg de nea, adeziv (lipici), eticheta autocolanta „Craciun Fericit!”.
Cum a procedat: Andreea a primit un kit de lucru constand in forme de hartie colorata decupate prin perforarea cu perforatoarele deco: fulgi de nea si braduti de culoare albastra, pe care le-a lipit dupa imaginatie pe suprafata cartonului felicitarii. A decorat mai apoi cu fulgi de zapada albastri si pentru ca felicitarea sa capete un aer festiv i-a adaugat eticheta autocolanta „Craciun fericit!”.
11. Leonard Stanciu: 4 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Peisaj de iarna”; tehnica de lucru – desen cu ceracolor si lipire;
Materiale necesare: carton colorat rosu, format A4, plansa de colorat Brad impodobit – format A5, creioane colorate ceracolor, eticheta autocolanta „Craciun fericit!”, adeziv (lipici).
Cum a procedat: pentru realizarea acestei felicitari Leonard a desenat in creioane colorate – ceracolor plansa de desenat „Brad impodobit”. Pentru ca plansa de colorat sa se transforme intr-o felicitare incantatoare, Leo a suprapus si lipit desenul peste un carton rosu de format A4, impodobind astfel plansa de colorat cu o rama simpla obtinand totodata si o coperta frumoasa pentru felicitarea sa. Leo a impodobit apoi intreaga lucrare cu eticheta autocolanta „Craciun fericit!”, realizand astfel o confectie minunata ce poate fi daruita parintilor sau bunicilor.
12. Alexandru Cocianu, 4 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor, Braila;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Peisaj de iarna”; tehnica de lucru – colaj.
Materiale necesare: carton colorat rosu, format A5, cu laturile decorate cu ajutorul forfecelui deco, plansa de colorat Sanie, perforator deco – fulg de nea, foi hartie colorata in doua nuante diferite de verde, fasie de hartie quillig roz, adeziv (lipici), eticheta autocolanta „Craciun fericit!”.
Cum a procedat: pentru confectia acestei lucrari Alexandru a lipit in centrul primei pagini a felicitarii saniuta decupata din foia de hartie de culoare verde inchis obtinuta prin decupare dupa sablon. Sablonul pentru saniuta a fost obtinut in prealabil prin transferul desenului acesteia pe carton gros cu ajutorul hartiei indigo si decupare. Alex a decorat saniuta cu fulgi de nea obtinuti prin perforarea cu perforatorul deco si cu  eticheta autocolanta „Craciun fericit!” realizand o felicitare de Craciun cu elemente simple, in culori traditionale de Craciun – rosu si verde.
13. Maria – Magdalena Andrei, 4 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor, Braila;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Bradut cu zapada”; tehica de lucru mixta – pictura si colaj.
Materiale necesare: carton colorat rosu, format A5, cu laturile decorate cu ajutorul foarfecelui deco, foaie alba de desen, acuarela albastra si verde, folie de ambalaj cu bule de aer, perforator deco – frunza, frunze obtinute prin perforarea foii de hartie pictata prin imprimare cu folia cu bule de aer, adeziv (lipici), eticheta autocolanta cu mesaj de sarbatoare.
Cum a procedat: Magda a pictat foia de hartie de desen alba utilizand tehnica imprimarii cu folia cu bule de aer in acuarela albastra si verde. Dupa uscarea completa a acuarelei Magda a perforat cateva frunze ajutandu-se de perforatorul deco – frunza pe care le-a lipit apoi pe cartonul de culoare rosie al felicitarii, una peste alta, urmarind traseul/conturul unui tringhi desenat cu varful in sus, inchipuind astfel un brad. Magda a impodobit felicitarea cu mesajul „Craciun Fericit!” utilizand eticheta autocolanta cu mesajul specific. Magda a oferit Felicitarea de Craciun „Brad cu zapada” insotita de un mesaj propriu, asa cum se poate observa si in imagine.
14. Razvan Zarnescu, 4 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor, Braila;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Bradut cu zapada”; tehica de lucru – colaj.
Materiale necesare: carton alb, format A5, cu laturile decorate cu ajutorul foarfecelui deco, plansa de colorat Clopotei, perforator deco – fulg de nea, carton colorat rosu, carton colorat verde, fasie de hartie quilling verde, eticheta autocolanta „Craciun Fericit!”
Cum a procedat: pentru realizarea acestei felicitari Razvan a primit un kit de lucru alcatuit din: fulgi de nea, fasie de hartie quilling, eticheta autocolanta si clopotei din carton colorat rosu obtinuti prin decupare dupa sablon (sablonul a fost realizat in prealabil prin transferul desenului de pe plansa de colorat Clopotei pe carton gros cu ajutorul hartiei indigo si decupare). Razvan a impodobit prima pagina a cardului de Craciun lipind cu atentie cei doi clopotei din carton colorat accesorizandu-i cu un snur din hartie quilling. Confectia a fost decorata mai apoi cu fulgi de nea obtinuti prin perforarea cu perforatorul deco si cu eticheta cu mesaj „Craciun Fericit!”
15. Karina Moraru, 4 ani; Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor, Braila;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Saniuta”, tehnici de lucru – pictura si colaj;
Materiale necesare: foaie alba de desen, acuarela albastra, folie de ambalaj cu bule de aer, plansa de desenat Sanie, perforator deco – fulg de zapada, eticheta autocolanta, fasie de hartie quilling roz, lipici, carton alb format A5 decorat pe toate cele patru laturi cu ajutorul foarfecelui deco.
Cum a procedat: pentru realizarea acestei felicitari Karina a pictat mai intai folosind tehnica imprimarii cu folia cu bule de aer o foaie alba de desen. Apoi a decupat cativa fulgi de zapada prin perforarea cu perforator deco -fulg de nea, dupa uscarea completa a acuarelei. In centru primei pagini a felicitarii, Karina a lipit saniuta din carton colorat rosu obtinuta prin decuparea dupa sablon (sablonul a fost realizat in prealabil utilizand plansa de colorat Sanie) pe care a accesorizat-o cu un snur din hartie quilling roz, fulgi de nea realizati prin tehnica picturii prin imprimare si perforare, dar si cu eticheta autocolanta „Craciun fericit!”. Confectia din carton alb astfel realizata reprezinta o frumoasa felicitare de Craciun decorata cu saniuta si fulgi de zapada!
16.  David Tuderascu, 3 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor, Braila;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Ingeras”; tehnica de lucru – desen in carioca;
Matriale necesare: carton colorat verde cu striatii in relief (cu aspect de piele) pentru suportul felicitarii, plansa de colorat Ingeras, carioca, foarfece, adeziv (lipici) .
Cum a procedat: pentru realizarea acestei felicitari David a colorat in carioca plansa de desenat Ingeras. Cu ajutorul foarfecelui, plansa de colorat Inger a fost decupata in forma de oval si lipita pe prima pagina a felicitarii confectionata din carton colorat verde. Confectia astfel realizata, prin desen in carioca, decupare si lipire, intruchipeaza o minunata Felicitare de Craciun cu Inger.
17. Bianca Serbanica, 4 ani,  Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor, Braila;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun 3D – Bradut. Tehnica de lucru – craft pentru copii.
Materiale necesare: carton colorat rosu, format A5, cu laturile decorate cu ajutorul foarfecelui deco, fasii de carton colorat verde, lipici, eticheta autocolanta cu mesaj de Craciun, perforator deco – fulg de nea, folie aurie (ambalaj de la o ciocolata), beteala argintie.
Cum a procedat: Bianca a lipit mai intai fasiile inguste de carton colorat verde obtinand cateva cercuri din carton colorat pe care le-a lipit mai apoi intre ele alcatuind forma unui triunghi, intruchipand astfel un bradut 3D. Pentru decorarea felicitarii de Craciun Bianca a lipit bradutul 3D pe cartonul suport al felicitarii si l-a decorat cu fulgi de nea aurii obtinuti prin perforarea cu perforatorul deco, beteala argintie si eticheta autocolanta cu mesajul specific de sarbatori „Craciun Fericit!”
18. Cristian Beciu, 4 ani, Gradinita L.P.S. Braila – Grupa Fluturasilor;
 Titlul lucrarii: Felicitare de Craciun „Brad impodobit”; tehnica de lucru mixta – pictura, decupare, lipire.
Materiale necesare: carton colorat verde, cu stratii in relief, foaie alba de desen, acuarela, penson, folie de plastic cu bule de aer, foarfece, adeziv (lipici);
Cum a procedat: Cristian a pictat mai intai folosind tehnica picturii prin imprimare cu folia cu bule de aer, in acuarela verde, o foaie alba de desen. Dupa uscarea completa a acesteia, Cristian a pliat-o in jumatate si a decupat liber patru triunghiuri de marimi diferite. Prin desfasurarea acestora au rezultat patru triunghiuri mari, un pic asimetrice, cu contururi neregulate care prin suprapunere ascendenta, dupa marime, au oferit un aspect original, dar si natural totodata, bradutului confectionat de Cristian. Dupa lipirea bradutului pe cartonul suport de culoare verde, Cristian a impodobit bradutul pictat cu ajutorul pensonului, decorandu-l cu globuri inchipuite din acuarela de culori diferite, contrastante: rosu, galben, albastru. Felicitarea astfel confectionata a avut nevoie doar de un singur gest din partea lui Cristi – decorarea cu eticheta autocolanta cu mesajul „Craciu Fericit!” – pentru a deveni o veritabila felicitare pictata de Craciun.
by Maria
Anunțuri

2 gânduri despre „Felicitari de craciun

  1. Multumim, Corina! Fluturasii merita intr-adevar aplauze si felicitari; sunt atat de indemanatici si de creativi! multumim pentru aprecieri! te imbratisez cu drag!

Comentariile sunt închise