„Fluturasii” sunt romani mandri


Această prezentare necesită JavaScript.

Inaugurez cu acest post o categorie noua pe blogul nostru, categorie in care veti gasi informatii despre activitatile Gradinitei Liceului cu Program Sportiv, Braila,  gradinita spre care in fiecare dimineata imi indrept pasii alaturi de Matei: gradinita noastra Magica.

Pentru concursul organizat de Amy pe Casuta Copiilor sub denumirea: „Sunt roman mandruGrupa mijlocie – a Fluturasilor  sub indrumarea d-nei educatoare Georgiana David a realizat o frumoasa lucrare colectiva.

    Materiale necesare: sablon – harta Romaniei, carton color albastru, planse de colorat: ulcior, traista, stergar, nai, fluier, creioane colorate, creioane ceracolor, fire textile in culori diferite, adezivi (aracet si lipici).

    Tehnici practice de lucru si materiale folosite in cadrul grupei Fluturasilor a Gradinitei Liceului cu program Sportiv, Braila pentru realizarea lucrarii „Romania – leaganul copilariei mele”:

1.Desenul in creion – primul instrument pe care copilul il manuieste la venirea in gradinita; desenul devine mijloc de comunicare a gandurilor si trairilor affective ale copilului, iar la aceasta lucrare copii si-au insusit noi cunostiinte despre obiecte, traditii si instrumente muzicale si porturi populare romanesti.

2. Desenul cu creioane colorate – culorile preferate au fost culorile calde, tari: rosul, verdele, albastrul si galbenul, insa daca un prescolar – fluturas a preferat o culoare, a folosit-o in tot desenul pe care l-a avut de colorat. Au fost astfel colorate instrumente muzicale (nai si fluier, dar si stergare si traista cu motive populare, precum si desenele obiectelor casnice artizanale reprezentative pentru tara noastra.

3. Desenul in ceracolor – tehnica cere niste deprinderi deja formate. Este tehnica utilizata la prescolarii de 4 ani din cadrul grupei mijlocii, deoarece aceasta tehnica este folosita cand copilul a dobandit mai multa precizie in miscarea mainii.

4. Tehnica formelor obtinute prin presarea si lipirea firelor textile – firele de ata colorate sunt asezate si lipite pe o foaie de hartie alba sau colorata, dirijandu-le in directii diferite, scotand in evidenta, prin intermediul culorilor diferite regiuni ale lucrarii care se vor evidentiate; in cazul lucrarii de fata formele de relief ale tarii noastre. Au rezultat portiuni/imagini interesante deoarece firele uitilizare au avut culori diferite.

5. Tehnica Colajului – Ultima tehnica folosita pentru executarea lucrarii colective a Grupei Fluturasilor a fost cea a colajului cu ajutorul careaia a capatat contur intreaga lucrare, prin alaturarea tututor desenelor executate prin tehnica desenului in creion, creioane colorate si creioane ceracolor, incadrand cu succes piesa principala a lucrarii executata prin lipirea si presarea firelor textile pe sablonul harta Romaniei desenat pe carton color.

Premergatoare realizarii acestei lucrari colective au fost activitatile specifice grupei mijlocii pe tema stabilita sustinute de d-na educatoare Georgiana David, sarbatorind astfel ziua de 1 Decembrie. Fiecare fluturas al grupei mijlocii a lucrat cu indemanare si bucurie, iar la finalizarea lucrarii au fost fericiti si mandri de realizarea lor comuna!

by Maria

Reclame

2 gânduri despre „„Fluturasii” sunt romani mandri

  1. Multumesc din tot sufletul Amy, in numele tuturor fluturasilor si a d-nei educatoare Georgiana David pentru onoarea de a participa la concursul organizat cu atat de multa maiestrie de tine. Am fost fericiti sa fim alaturi de participanti din toata tara – copii si indrumatori talentati! Succes pe mai departe si la cat mai multe concursuri nationale de creatie! Te imbratisez cu mare drag!

  2. Felicitari fluturasilor pentru ca au fost atat de interesati de ce inseamna 1 Decembrie, Ziua Romanilor. Felicitari si pentru aportul adus de fiecare la crearea acestei superbe harti a Romaniei. Sunt sigura ca va dainui multa vreme pe peretii clasei si de fiecare data cand o vor privi isi vor aduce aminte cate de frumos este sa lucreze in colectivitate, sa-si ofere parerea la nevoie, sa ajute colegul cand o cere si mai ales sa isi aduca aminte care a fost scopul pentru care a creat acea lucrare.
    Respectul meu si doamnelor indrumatoare pentru interesul aratat, pentru rabdare si grija de care au dat dovada in scopul realizarii unui proiect greu pentru copilasi de 3 anisori, dar atat frumos si educativ totodata.

Comentariile sunt închise