Fii altfel! Fii creativ! Fii tu insuti!


Această prezentare necesită JavaScript.

De ceva vreme tot aud in jur despre oameni talentati carora nu li se ofera toata libertatea de a crea, de a fi inspirati si de a creea dupa bunul plac; desigur vorbesc despre descurajarile de orice fel de la sfatul prietenesc de a nu mai pierde timpul printre cartoane si adezivi, servetele si alte materiale, pana la risipa care se presupune ca ar aduce-o actele creatoare. Felicitarea mea este un dar; o incurajare si o certitudine ca nimic nu se risipeste, totul se transforma. Pentru a crea e nevoie de foarte putin si uneori de foarte mult: timp, suflet, imaginatie, visare. Eu sunt printre visatorii cu putin timp, dar pe care tind  sa mi-l folosesc pentru joaca cu Matei, pentru joaca de-a viata – refuz sa iau totul in serios, in greu, in acel „trebuie facut cutare sau cutare”, caci aceste cutare lucruri fac parte din viata si le iau ca atare; fiecare femeie este si sotie, si mama si educator si medic si toate cate mai suntem noi femeile in ziua de astazi in cadrurile familiilor noastre, asadar dincolo de cele firesti ale vietii, avem posibilitatea si dreptul la exprimare, la a fi, in joaca, cu bucurie, din pura placere de a crea fara oprelisti, fara intrebari. Eu invat, descopar si ma descopar in joaca. Nimic altceva decat a fi eu insami! Zi de zi!

Pentru provocarea fetelor talentate de la Scrapper in Romania – Mov si Lila am creat de data aceasta mai mult decat un proiect, ci mai degraba un mesaj in imagini: o felicitare de Craciun cu o poinsettia mov. Da, o altfel de poinsettia pe care o daruiesc tuturor mintilor creatoare ce participa la acest mod minunat de a fi: creator! Dincolo de limitele virtuale ale comunicarii, am intalnit oameni minunat de creativi, dar care au incetat sa creeze – lumina s-a stins si vointa lor a palit incet si ireversibil. Au renuntat! Nu fiti astfel! Fiti voi insiva!Fiti creativi! Nu lasati darul acesta sa se stinga, sa paleasca, caci va fi fost dat poate cu un motiv numai de Dumnezeu stiut; poate numai sa daruiti genetic generatiilor viitoare un talent – ca un talant in dar pentru sufletului ce se va naste din voi, dar poate lucrurile mainilor voastre vor bucura suflete fara sa stiti! Fiti bucurie si zambete zi de zi! Fiti fiecare dintre voi o poisettia mov!

by Maria

P.S. .. si nu uitati sa va udati obrazul-frunza al zambetului vostru cu un strop de rouă lila!

Reclame

12 gânduri despre „Fii altfel! Fii creativ! Fii tu insuti!

 1. Ce frumos ai scris!! Dar ce frumos ai scris! Ce as mai putea spune? Iar proiectil tau, floarea ta stii ce imi transmite? Liniste.. liniste si pace si caldura!!
  bafta multa la provocare:)

  1. Ei, de acum o asteptam pe urmatoare! Ador provocarile astea! Iti pun mintea la treaba, iti rascolesc imaginatia si cel mai important te fac sa-ti pui intrebari despre cum/ ce/cand si mai ales „de ce?” e minunat sa descoperi ce inseamna pentru ceilalti „mov si lila” de exemplu si sunt intotdeuna curioasa sa vad ce urmeaza, care va fii urmatoarea provocare! Multumesc si ma bucur ca poinsettia mea place!

  1. Multumesc Elena! Ca de obicei lucrez sub impulsul momentului si a devenit o cutuma ca in acel lucru sa asez toate emotiile si gandurile ce l-au insotit!

  1. Hei, ce dor mi-a fost de tine!!!!!! Ma bucur sa te am din nou alaturi! Nu stiu cat talent si creativitate am, dar bucuria si zambetele nu-mi lipsesc! Mii de imbratisari!!!!!!!!

  1. Asa este, cu toate acestea nu este vorba despre a fi descoperit, ci de a fi fericit cu tine insuti/ insati! Va multumesc ca sunteti alaturi de noi!

Comentariile sunt închise