Sporul casei – craft pentru copii


   Impreuna cu Matei ne inventam noi si noi modalitati de joaca, care mai de care mai amuzante, cu elemente diferite de fiecare data ori doar incercam cu aceleasi materiale sa ne jucam de fiecare data altfel.
   Pentru Sporul Casei am cautat sa folosim materialele de prin casa si astfel, dupa ce ne-am asezat la dipozitie tot ce putea fi folosit fara a fi numita o risipa (am folosit condimente si seminte aflate aproape de termenul de expirare), ne-am asezat la masa de lucru.
    Materiale necesare: o sticla, o palnie, seminte si condimente de tot felul, funie de rafie colorata (dar se poate folosi si sfoara de bumbac sau canepa, mohair colorat etc) si stickere gumate divers colorate.
    Cum am procedat: Matei a umplut stica – strat cu strat – cu diferite boabe, seminte si condimente cu ajutandu-se de palnie. Dupa ce a pus capac sticlei decorate la interior, am purces impreuna la decorarea exteriorului cu ajutorul funiei de rafie galbena pe care am fixat-o pe sticla cu ajutorul stickerelor gumate in forma de floare. Imaginile de mai jos descriu sugestiv si etapele de lucru deja descrise:

    Recomand din tot sufletul ca la acest gen de lucru manual copilul sa fie intotdeauna insotit de un adult, in principal din cauza lucrului cu sticla, dar si din nevoia de a supraveghea lucrul acestuia cu condimentele. Spre exemplu noi am folosit: malai de porumb, grau, orez, boia de ardei, rozmarin, iarMatei a inteles sa nu guste si sa manevreze cu atentie atat sticla, cat si condimentele, folosindu-se de manute si de palnie ca unelte in lucrul la Sporul casei noastre.

by Maria

     
Reclame

6 gânduri despre “Sporul casei – craft pentru copii

  1. @Doar noi: te cred! :))))))))Matei fiind singurel nu are cu cine se indemna la nazdravanii si am folosit tavita si un castron din plastic ca suporturi. Ar fi fost grozav sa vad ce minunatii au iesit din manutele elevilor tai!! Imbratisari calde!

  2. @Amy: iubita sper sa te uimesc de fiecare data, iar cand nu voi mai avea inspiratie sper sa-mi permiti sa trag cu ochiul la frumusetile pe care le propui tu copiilor in casuta ta! Cu drag!!!

Comentariile sunt închise.