Arhanghelii – arhetipuri ale Pamantului


Plansa de colorat Arhanghel
sursa

Arhanghelii sunt arhetipuri ale Pamantului si nu doar ale lui, ci si ale altor planete. Arhetipuri ale Vietii, emitatori, amplificatori ai Conceptelor Sursei -Dumnezeu. Numim 7 raze initiatice, oau, ce cuvinte! Culorile curcubeului, spectrul de Lumina manifestat de 7 reprezentanti. Totusi, sunt mult mai multi arhangheli, cunoscuti deja ratiunii noastre, omenirii actuale.

     Mie imi este greu sa ma opresc la lucrul cu un singur arhanghel, pentru ca indata ce incep rugaciunea, parca toti sunt unul si indata ma simt in comuniune cu Dumnezeu, Tatal nostru.
Prima impresie, primul gust pe care-l emit arhanghelii este iubirea lor fata de Tatal nostru, reamintirea ca sunt si eu din Tatal a toate. Reintegrarea in circuitul „european” angelic, divin, este foarte placuta prin intermediul arhanghelilor.
    Acesti conducatori ceresti sunt atat de sensibili la iubirea de Dumnezeu, incat- desi noi suntem oameni, numiti pacatosi si buni de nimic de catre biserica-, ei indata raspund iubirii noastre catre Dumnezeu. Cu orice cuvinte ne-am ruga arhanghelilor, ei simt mai presus de orice vorba dragostea noastra fata de Tatal-Dumnezeu. Dragostea fata de semeni o dezvoltam foarte frumos in comunicarile cu arhanghelii. De ce fata de oameni? Pentru ca dezvoltam iubirea fata de tot ceea ce a creat Dumnezeu. Iubirea din noi este activata, daca pot spune astfel, fata de toate, inclusiv semenii nostri. Nu mai iubim oamenii pentru ceea vedem rational la noi si cei din jur, ci de dragul Lui Dumnezeu  iubim, fara vreun sentiment personal sau atasament rational.
    Bun, totusi cum explicam paradoxul ca intram foarte usor in comuniune cu ei, dar foarte greu au efect meditatiile in stufarisul energetic din noi, din chakrele noastre, din traseul vietii noastre? asta nu e nici pentru ca nu avem credinta, nici pentru ca e o iluzie comunicarea cu arhanghelii, ci pentru ca abia recent am inceput sa folosim partea divina din noi. Partea spiritual-afectiva indata raspunde Luminii, e firesc, insa partea fizica, programele bilogice de imbatranire, mentalul inferior al logicii este deformat, sau involuat, sau nefolosit cum ar fi armonios si divin sa fie folosit.
   Indata ce iesim din meditatie sau ruga, parca ramanem aceeasi pragmatici. De fapt, noi nu ramanem aceeasi pragmatici, ci gandim la reactia celorlalti de negare a frumosului ce l-am experimentat in taina. De fapt si ceilalti traiesc ca si noi aceleasi stari de extazi, ei gandesc acelasi lucru despre noi, precum ca am nega veridicitatea extazului lor.
  In orice comunicare angelica, ne raman in campuri energii si CALITATI angelice, arhetipale frumoase si divine, nu plecam acasa cu mana goala.
 Arhanghelii sunt uniti intre ei, se ajuta reciproc in misiunile lor, daca este cazul, pentru ca ei traiesc Unitatea si manifesta Unitatea Sursei. De fiecare data cand manifestam Unitatea Sursei, in familie si la serviciu, ceilalti se simt atrasi de noi, de sentimentul Unitatii din ei insisi. La fel cum noi ne indreptam spre Arhangheli regasind pe Dumnezeu, unii oameni se indreapta spre noi , regasind acelasi sentiment al sursei divine.
      Nu e bine ce face biserica, sa puna accent pe sfinti si sa nege alte entitati divine, pentru ca tocmai aceste astfel de entitati au ca misiune specifica incredintata de Dumnezeu sa ajute omenirea, sa o insoteasca pe drumul evolutiei , intoarcerii spre Sursa si a fi din nou creativa.
    Daca privim omenirea ca pe un diamant, intelegem cu usurinta ca doar oglindindu-se entitati angelice in acest diamant putem straluci cu adevarat.
(Chamuel)
      Daca privim fiecare om-un mic diamant, particula a marelui diamant, doar slefuindu-se cu arhangheli si Ingeri poate straluci si poate creste in adevarata Sursa Creatoare.
      La fel cum din gema de sare se curata pamantul si avem sare curata pe masa, tot astfel si omul ce se curata de legea Talionului poate straluci si poate fi cu adevarat „sarea pamantului” asa cum spunea Domnul nostru Iisus Hristos.
    Biserica a gandit ca daca avem pr Hristos si Sfintii, Sfanta Treime, Fecioara preacurata, nu mai avem nevoie sa cunoastem suita de arhangheli. Insa arhanghelii au inspirat si ocrotit pe Hristos si pe Maica Domnului, pe Ioan Botezatorul si pe Tobias, poporul evreu in pustie, de ex. atunci de ce sa nu deschidem ochii ca acestia sunt de fapt calauzitorii oamenirii inca din cele mai vechi timpuri ale omenirii? Desi era Moise cu evreii, se marturiseste in Biblie ca Arhanghelul Mikael i-a acoperit ca un nor. Desi a sosit Hristos la trup, se marturiseste ca ahanghelii Mikael si Gabriel i-au fost alaturi, Gabriel L-a vestit, si pe El si pe Maicuta, si pe Ioan Botezatorul.
  E timpul sa acordam mai multa atentie acestui rang angelic, sa-i recunoastem implicarea atat de calda si apropiata in evenimentele omenirii. Despre minunile arhanghelului Mikael sunt marturii in ortodoxie, se comemeoreaza in calendar minuni ale acestora, minuni – implicari ale lor in vietile oamenilor.
     Mai presus de orice destin personal, se afla destinul omenirii. Al intregului. Extrapoland acest fapt, omul si omenirea sunt parte a Intregului Divin creat din Iubire, de aceea Arhanghelii, desi „mareti”, ajuta pe noi cei mici. Pentru ca asa cum nu suntem fericiti daca avem o musculita in ochi, nici Divinitatea nu poate fericita cu parti din creatie ramase involuate sau inclinate spre rau -distrugere.
      La fel cum banii ne vin si pentru noi, dar si pentru cei din jurul nostru (sa intretinem copilul la scoala, sa intretinem vreo ruda sau sa platim facturile si sa cumparam alimente, haine si sa intretinem comertul si locurile de munca) tot astfel si si arhanghelii cand ajuta un om, ajuta fluxul acesta al emisiilor divine ale acelui om in toate aspectele vietii sale.
   (Raphael) Dorim cu disperare vindecarea si armonia, sa fim  iubiti, apreciati. In primul rand, vindecarea nu este doar fizica, deoarece un om doar sanatos, dar sarac si singur, nu va fi fericit. Vindecarea = toate aspectele umane: fizice, afective, materiale -pt ca traim intr-o lume cu trup si nevoi fizice aferente trupurilor noastre.
     Vindecarea presupune Lumina sufletului, integrarea sufletului in suprema Unitate -Dumnezeu-Sursa. Amintesc Suflul de Viata – Duhul Sfant. Cunoastem deja mesajul ca unde este Dumnezeu este armonie, sanatate, pace. La tot pasul avem aceasta numita inalta cunoastere chiar sub nasul nostru. Acest Suflu de Viata este „suflat” peste tot ce a creat Dumnezeu: Hristos, ingeri, Arhangheli, Heruvimi, oameni, plante, cristale, animale, planete. Avem in comun acelasi Parinte toata ierarhia Kabalei si toate speciile terestre.
     Abundenta se poate manifesta si daca nu suntem orgoliosi si acceptam ajutor atunci cand nu ne descurcam singuri. Aceasta aduce si prietenie, ascultare, smerenie. Intotdeauna cel care invata sa primeasca va sti sa daruiasca si chiar va darui, insa va darui din recunostinta ca a fost ajutat la nevoie, fara sa pretinda ceva in schimb d ela cei ajutati. Abundenta ajuta la realizarea Fraternitatii pe pamant, la unitatea in familii.
     Sanatatea gandita doar trupeste: trupul fizic este doar o parte a Omului, cum ar putea trupul sa redevina sanatos, cand sufletul, afectivul, gandirea sunt complet pline de frica si razbunare, de gelozie si ganduri la nedreptatile ce vi se fac? Insanatosirea trupului soseste treptat. Unii gandesc ca medicul le-a taiat tumoarea si gata! Dar oare medicul potrivit nu il gasiti tot prin rugaciune si smerenie? O doamna s-a operat a 5-a oara pentru aceeasi tumoare care tot crestea, abia ultima data, cand s-au facut rugaciuni, a schimbat medicul. Da, medicul rezolva, dar unii medici rezolva cu brio operatiile.
      Cand va simtiti iubiti, cadn sunteti bucurosi pentru reusitele copiilor , cand sotii au loc bun de munca, automat ficatul nu mai este agresat de frica, vasele de sange nu se mai strang la fiecare bataie a inimii, si tot asa. Firesc sunteti mai sanatosi cand iubiti si cand va rugati, pentru ca armonia si abundenta insotesc viata voastra.
    (Metatron) Gandim de multe ori la judecata Lui Dumnezeu, dar am putea gandi mai bine la Legile Divine. Nu sunt deloc inaccesibile, ba chiar orice comunicare angelica respecta si emite legislatia Divina de neincalcare a liberului arbitru, de iertare si credinta. Legile terestre sunt greu de inteles, insa legile divine le manifestam si le cunoastem inca dinainte de a ne naste. In timp ce legislatia terestra se schimba de la o epoca la alta, de la un an la altul, legislatia Divina este imuabila, am cunoscut-o in toate epocile, o aplicam in toate relatiile noastre, in toate evenimentele noastre. Prin Rezonanta, de exemplu.
   Gandim la cum suntem noi judecati de Dumnezeu, dar nu asteptam raspunsul, plus ca e timpul sa intelegem ca Dumnezeu nu poate simti placere sa pedepseasca, acesta e un sentiment negativ si razbunator, inexistent la Creator si Arhanghelii si ingerii sai, precum nici la oamenii care iubesc pe Dumnezeu sincer, cu inima curata.
     Multi romani am ajuns sa facem fapte bune „pe banda”, ca sa fim iertati de pacate. Dar fara sa iubim. Acest gen de fapte bune sunt o buna etapa in evolutia darniciei omului, dar nu si treapta finala a darniciei. Iubirea este Viata. Asta e firesc sa emitem in primul rand.
     Ma adresez tuturor „anonimilor” care-si pun intrebari si considera ca daca sunt autori renumiti, recunoscuti social, nu sunt „recunoscuti” nici in cer, la Dumnezeu si Ierarhiile Sale. Aici e o mare greseala de gandire!!!
    Multi cred inca faptul ca daca respecta partea morala, ofera suficient pentru a primi de toate de la Dumnezeu. Dumnezeu insa a creat legi ale darniciei, daca vreti sa le numiti astfel, si anume orice darnic va primi , sau proverbul romanesc arhaic „darea vede marea”. Toti care au daruit iubire, sfaturi, ceva din putinul lor material ori afectiv, toti va vor marturisi ca au primit ce aveau nevoie, chiar material foarte mult. Pentru ca au primit pe masura darniciei lor afective, a iubirii daruite. Cum va imaginati ca ar putea cere Dumnezeu sa daruiti 2 lei, daca voi nu aveti in buzunar, ca sa primit 2 lei la loc? Daruiti 3 sfaturi, de ex, cu toata iubirea, si primiti ce aveti nevoie. sunteti in fluxul iubirii de daruire, automat se aplica Lega divina Creata.
       Ganditi mai putin la judecata si mai mult la daruire. Toata viata voastra se va armoniza Abundentei si va respecta Legile Divine.
by Ana-Maria
Reclame

Un gând despre „Arhanghelii – arhetipuri ale Pamantului

  1. @Ana-Maria: Stii Ana? Ai scris aici despre rugaciune, meditatie, Arhangheli, programe de imbatranire etc. Eu mereu am facut o asociere intre Acatist (pomelnicul pus la manastire pentru ca cei apropiati – familie si prieteni pentru a fi binecuvantati) si arborele genealogic al lui Matei (arborii genealogici ai familiilor noastre ca parinti ai lui Matei) , ca si cum Acatistul este rugaciunea pentru intregul arbore genealogic, dar si pentru fiecare sufletel in parte. Si mi-ai imaginat ca arborele genealogic are frunzele toamnei ingalbenite, fara seva, arse de soare, iar mai apoi am chemat in gand, ca o rugaciune in taina, ca Ingerii de Lumina ai Domnului sa aduca sanatate, lumina si iertarea pacatelor pentru fiecare frunza-suflet din acest arbore al neamurilor noastre. Apoi mi-am imaaginat ca Ingerii/ Arhanghelii vin si transforma fiecare frunza in frunze verzi, mai apoi cu mugurasi si flori, iar mai apoi fiecare frunza a devenit un diamant luminos. Sentimentul pe care l-am simtit a fost atat de minunat, parca ruga mea pentru toit cei din neam era ascultata si am simtit sa ridic (imaginandu_mi desigur) ca daruiesc acest arbore de diamante stralucinde in bratele Tatalui Ceresc, sa i-L daruiesc pur si simplu in grija Lui. Cred ca si aceasta forma de rugaciune caruia i se spune meditatie e la fel de lucratoare ca si cea facuta in taina, citind din cartile sfinte, dar eu recunosc ca prefer rugaciunea din suflet, libera, cu gandurile si cuvintele mele…Mi-a placut tare mult articolul tau!Si cred ca ai dreptate; poate nu suntem suficienti de bogati sa sprijinim in jur cat ne-am dori, dar Bunul Dumnezeu ne-a daruit fiecaruia o avere inepuizabila: bunatatea! Asemenea Lui sa putem darui oricand un zambet, o incurajare fara teama ca vom ramane fara acestea! Frumos articol! Felicitari din tot sufletul!

Comentariile sunt închise