Cutia cu pensule pentru pictura


    Matei lucreaza de ceva vreme cu pensoane, iar multe dintre ele s-au uzat deja, iar aceasta nu a fost pentru cuplul nostru mama-copil un motiv de tristete, ci un motiv de bucurie pentru ca odata cu pregatirile pentru gradinita, am avut prilejul de a ne reinnoi colectia de pensoane, acuarela si tempera. 
    Pentru prima zi de gradinita Matei si-a dorit sa ia cu el pensulele cele noi pentru pictura, insa acestea se rasfirau neascultatoare in ghiozdanul lui albastru. Din dorinta de a le oferi pensoanelor lui Matei o cutie a lor – sunt pensule pentru pictura in ulei, insa Matei si le-a dorit foarte mult – am incercat sa-l indrum usor spre reciclarea unei cutii de metal care a gazduit candva un recipient din sticla. Matei o fost incantat de ideea de a avea o cutie pentru pensulele de pictura, astfel ca s-a declarat de la inceput nerabdator si entuziasmat.
    Materialele folosite: o cutie cilindrica de metal, servetel de masa rosu, fluturi din carton colorat obtinut prin perforarea cu perforatorul deco – fluture a unor cartoane divers colorate, penson lat, adeziv pentru tehnica decoupage, panglica galbena.
   Cum am procedat: Matei a intins adezivul pentru tehnica decoupage, cu ajutorul pensonului, pe toata suprafata cutiei de metal. Pentru ca aceasta era deja vopsita in rosu, l-am indrumat pe Matei spre acoperirea intregii cutii cu primul strat din cele trei ale servetelului rosu. Aceasta etapa a fost singura in care Matei – 2,11 ani – a avut nevoie de ajutorul meu. Dupa aplicarea stratului de servetel, Matei a mai aplicat un strat de adeziv, iar apoi am lasat intreaga noapte la uscat.
  Dupa uscarea completa a adezivului cutia pentru pensoane a capatat o textura noua, un luciu frumos, culoarea rosie initiala a pierdut din luciul metalic, dar mai ales Matei a fost incantat de noul suport de lucru, fara inscriptii comerciale, pe care avea sa-si lipeasca stolul multicolor de fluturi deco.
       Fluturii i-a aplicat in aceeasi maiera:  a aplicat cu pensonul un strat de deziv pe care lipea fluturele din carton colorat, urmat de inca un strat de adeziv pentru tehnica decoupage peste fluturele deja lipit si a continuat astfel pana la epuizatea spatiului de pe cutia metalica.
     Impreuna am lipit panglica galbena (am insistat sa-l ajut, in ciuda protestelor lui, din dorinta ca marginile panglicii sa fie bine aliniate pe bordura cutiei); cate o bucata de panglica galbena la capetele cutiei, iar la capatul de sus al cutiei am legat eu o fundita.
      La final Matei a mai dat un strat pe toata cutia – la indemnul meu – pentru ca ultimul strat de adeziv aplicat sa devina uniform. Am lasat din nou la uscat, iar la sfarsit Matei si-a asezat cu incantare colectia lui de pensule pentru pictura in cutia de metal reciclata. Aceasta cutie decorata cu fluturi, in tehnica servetelului, este cea care i-a inlaturat lui Matei teama ca la gradinita nu va avea pensule pentru pictura, iar pentru mine este simbolul unei noi etape din viata micutului meu: Matei merge la gradinita!
by Maria
    
Pagina concursului

    P.S. Ne inscriem in concursul „Din nou la scoala” lansat de Amy si va indemnam sa fiti curajosi si creativi alaturandu-va noua. Pentru ca totul sa va fie mai usor, asez la indemana tuturor prichindeilor detaliile concursului asezate la dispozitia noastra de catre Amy:
http://www.casutacopiilor.info lanseaza un nou concurs pentru copii cu tema “Din nou la scoala”cu sustinere  din partea editurilor IBU http://www.ibupublishing.ro/,  Cartea Copiilorhttp://www.carteacopiilor.ro/    si Anteea http://www.editura-anteea.ro/
Concursul se desfasoara in perioada 20 septembrie – 20 octombrie. Trei (3) castigatori vor fi desemnati prin random, in data de 21 octombrie. In plus, se va acorda un premiu pentru cele mai multe recomandari si un premiu pentru cel mai fidel vizitator.
Daca auziti despre acest concurs de la unul din participanti, va rog sa mentionati acest lucru in e-mailul pe care mi-l trimiteti, impreuna cu lucrarea. Persoana care strange cele mai multe recomandari este desemnata castigatoare la aceasta categorie.
Vizitatorul cel mai fidel, care lasa si semn de trecere in urma vizitelor sale, va fi desemnat castigator la categoria “cel mai fidel vizitator”, cu conditia sa fie chiar el inscris in concurs cu o lucrare.
 Conditii de participare si variante la alegere:
  1. Copiii pot participa la concurs cu lucrari scrise: compuneri, poezii, desene, picturi, colaje cu imagini s.a.
La aceasta categorie copiii povestesc, in scris, prima zi de scoala sau de gradinita, cum si-au pregatit ei noile rechizite, uniforma – daca este cazul, rucsacelul pentru gradi, cum au fost intampinati de doamna, trairile si emotiile primei zile s.a. Ar fi minunat daca ati trimite si poze, insa acestea NU sunt obligatorii.
  1. Participare cu lucru manual. Aici ii rog pe micutii talentati sa se prezinte cu obiecte pentru scoala, executate de ei din diferite materiale gasite prin camera de joaca, la mami in birou, la tati in atelier sau la buni in bucatarie. Exemple de lucrari: penare, suporturi de creioane, ghiozdanele din carton (ambalaje ideale pentru cadouri), cutiute pentru mancare, decorarea creioanelor si a copertelor pentru caiete, a orarelor, o rama foto executata manual care gazduieste poza din prima zi de scoala, un lucru manual facut pentru doamna invatatoare/educatoare, o felicitare s.a.
 Participantii sunt rugati sa faca 2-3 poze in timpul lucrarii si o poza a lucrarii la final, plus cateva detalii despre executie (materiale folosite, cativa pasi de lucru).
Toate proiectele copiilor va rugam sa le trimiteti la adresa de email  casutacopiilor@gmail.com. E-mail-ul trebuie sa contina obligatoriu si numele    participantului, varsta si adresa, pentru momentul in care vom contacta castigatorii.
Fiecare lucrare va fi prezentata pe blogul nostru, intr-un articol propriu, cu precizarea participantului la concurs.
Reclame

4 gânduri despre „Cutia cu pensule pentru pictura

  1. Succes, Matei! Esti un copil fericit cu asa o mamica. Maria, multumesc frumos ca din nou iti imbii vizitatorii catre casuta mea. 🙂

Comentariile sunt închise