Tablou cu frunze de iedera – pictura prin amprentare


   Luna septembrie ne ofera nenumarate motive de incantare – zilele caldute, senine si minunate frunze nunatate in culorile toamnei pe care arborii le daruiesc ca ofranda pamantului. Printre activitatile noastre tomnatice preferate se afla, alaturi de joaca si plimbarile prin parcuri si colectionarea a cat mai frumoase, mai colorate si mai interesante frunze. Si acestea nu se opresc aici, ci continuam activitatile tomnatice copilaresti acasa, unde, la indemnul  Mihaeleipictam/ amprentam/ imprimam folosind frunze.
    Lucrarea pe care o prezentam astazi a necesitat putin efort, timpul de lucru a fost minim, iar rezultatul pe cat de simplu, pe atat de incantator.
   Materiale necesare: foaie alba de hartie sau carton, acuarele sau tempera, penson si o frunza de iedera aleasa de micut (i-a placut foarte mult aspectul ei, dar mai ales faptul ca verdele ei contrasta inca intens cu peisajul tomnatic al parcului).
   Cum am procedat: am aplicat cu pensonul tempera de culoare verde (obtinuta prin amestecul culorilor albastru si galben) pe spatele frunzelor – partea pe care sunt mult mai evidentiate nervurile frunzei – apoi am aplicat si presat cu manutele frunza pe foaia de hartie, pentru ca modelul frunzei sa se imprime cat mai fidel. Matei a dorit sa repete amprentarea si cu rosu si albastru, realizand un tablou care sa-i reprezinte preferintele si dorintele acelui moment, libertate de care se bucura din plin la masa de lucru.
   Aceasta lucrare, cu un timp de executie si dificultate reduse, se poate executa in diferite culori, cu diferite forme de frunze ori cu o multitudine de frunze de dimensiuni mai mici ce pot alcatui impreuna un minunat tablou cu frunze pictate prin amprentare. 
by Maria
Reclame

2 gânduri despre „Tablou cu frunze de iedera – pictura prin amprentare

Comentariile sunt închise