Copăcel – pictura prin imprimare/amprentare


    Septembrie ne da multe motive de bucurie, nu doar zilele caldute, senine, ci si frunzele pe care arborii le daruiesc cu bucurie pamantului. Printre activitatile noastre tomnatice preferate se afla, alaturi de joaca si plimbarile prin parcuri si colectionarea a cat mai frumoase, mai colorate si mai interesante frunze. Si acestea nu se opresc aici, ci continuam activitatile tomnatice copilaresti acasa, unde, la indemnul  Mihaeleipictam/ amprentam/ imprimam folosind frunze.
    Lucrarea pe care o prezentam astazi a necesitat putin efort, timpul de lucru a fost minim, iar rezultatul pe cat de simplu, pe atat de incantator.
   Materiale necesare: foaie alba de hartie sau carton, acuarele sau tempera, penson si o frunza aleasa de micut.
   Cum am procedat: am aplicat cu pensonul tempera de culoare verde (obitnuta prin amestecul culorilor albastru si galben) pe spatele frunzelor – partea pe care sunt mult mai evidentiate nervurile frunzei – apoi am aplicat si presat cu manutele frunza pe foaia de hartie, pentru ca modelul frunzei sa se imprime cat mai fidel. Matei a trasat cu pensonul cateva tuse verticale cu aceeasi culoare realizand astfel trunchiul unui arbore, frunza amprentata devenind astfel coroana arborelui.
    Aceasta lucrare se poate executa in diferite culori, cu diferite forme de frunze ori cu o multitudine de frunze de dimensiuni mai mici ce pot alcatui impreuna o coroana interesanta si originala unui a unui arbore inchipuit de micut.
by Maria
    
Anunțuri