Tutorial pentru o familie de arici


     Printre animalele preferate de Matei se afla si aricii si pentru ca se afla inca la varsta cand isi doreste sa aiba in preajma cat mai multe vietati micute si dragalase, am incercat sa-i alin acest dor de a convietui cu mici vietuitoare creand impreuna cu el o familie de arici. Matei i-a adoptat imediat pe cei trei micuti arici si i-a gazduit in cortul  sau galben montat in loja mare – spatiul lui de joaca preferat din intreaga casa – pentru un picnic de week-end.
   Materiale necesare: hartie colorata taiata in forma de patrat in culori dorite de dvs. – va recomand ganbelul, bejul sau portocaliul (noi am folosit hartie de xerox si am imbracat-o apoi in hartie grofata portocalie), carton maro, adeziv (aracet), foarfeca, carioca neagra.
    Cum am procedat: impaturiti patratul de hartie colorata urmarind imaginile 1 – 10. Daca lucrati cu hartie colorata nu mai este necesar sa imbracati conul obtinut care va reprezenta boticul ariciului in hartie grofata. Noi am optat pentru aceasta etapa suplimentare din cauza lipsei unei hartii colorate in momentul confectiei. 
    Din cartonul maro pliati un evantai ale carui capete le veti reteza pe oblic ca in imaginea 11; (incercati sa nu taiati prea adanc, pentru a pastra o uniformitate a coroanei de tepi aricesti). 
   Indoiti evantaiul obtinut si lipiti marginile interioare una de cealalta pentru a obtine un evantai ca in imaginea 14.
    Aplicati adeziv pe baza conului ca in imag. 16 si atasati conul de evantaiul din carton maro (imag. 17). Asteptati sa se lipeasca bine si sa se usuce adezivul, apoi accesorizati ariciul cu un nasuc si o pereche de ochisori sprancenati. 
    Pentru a obtine o familie de arici repetati pasii 1-18 de cate ori suneti destul de incantati de rezultat pentru a reincepe acest craft minunat pentru copii! Spor la lucru!
    
    
by Maria 
Reclame

Un gând despre “Tutorial pentru o familie de arici

  1. Faini aricii vostri. Chiar nu mai vazusem arici origami. Nu origami 100%, dar cel putin la partea cu evantaiul.

Comentariile sunt închise.