Pictura prin imprimare – rama foto cu frunze


    „Orice suprafata obtinuta prin presarea unui obiect pe o suprafata se numeste imprimare”. Pornind de la aceasta teorie am inceput sa experimentez alaturi de Dante tot felul de tehnici de pictura folosind elementele din natura. In drumurile noastre gasim fel de fel de frunze si flori care ne atrag atentia in mod deosebit, pe care copilul le aduna fara un scop anume, doar de dragul frumusetii lor. Folosindu-le in pictura dam un scop acestei placeri a lui. 
      Am adunat astfel un mamunchi de frunze cu ajutorul carora am realizat o frumoasa rama pentru un tablou simplu dar viu colorat. 
       Cum am procedat? Pe coala alba de hartie am lipit superficial un dreptunghi format dintr-o alta hartie, astfel incat centrul tabloului sa ramana alb si curat.  Am luat o frunza pe care Dante a pus acuarela din plin, apoi am presat-o pe marginea ramasa. Dupa fiecare presare frunza trebuie colorata pentru ca imaginea imprimata sa ramana clara. 
        Se lasa sa se usuce foarte bine, apoi se indeparteaza coala alba  de hartie din mijloc pe care se lucreaza tabloul sau se poate lipi o fotografie draga. Se obtine astfel o rama originala, confectionata pe gustul fiecaruia cu mijloace la indemana oricui. 

            by vavaly& Dante

Reclame

3 gânduri despre “Pictura prin imprimare – rama foto cu frunze

  1. @Anitanna: cred ca cel mai aproape de ceea ce iti doresti tu este un program de manipulare digitala folosita de scrapperi. Incearca sa te documentezi despre scrapbooking si s-ar putea sa afli detaliile pe care ti le doresti. As fi vrut sa te ajut cu mai mult, dar deocamdata nu stiu nici eu foarte multe despre scrapbooking, inca invat…. Incearca sa cauti dupa urmatoarele cuvinte:" scrapbooking – frame digital". Este posibil sa obtii rezultate care sa te multumeasca. Multumim pentru aprecierile la adresa Atelierului nostru. Speram sa revii cu noutati privind cercetarea ta!

  2. Imi place ce vad si ce creeati …eu as fi interesata de confectionarea ramelor virtuale pe care sa pot posta o imagine un text…si nu am gasit niciunde asa ceva..O zi buna!

Comentariile sunt închise.