Astazi ne-am jucat toata ziua pe tema povestii celor trei purcelusi pe care Matei ii adora. Si cum, de regula, incercam, sa transpunem povestile in realitate, am incercat sa confectionam un purcelus.

    Materiale necesare: un bidon de plastic de 5L, pagini de ziar, coli A4 sau A3 albe, tempera roz si un buretel cu care sa vopsim purcelusul, hartie grofata pentru rat si hartie glasse pentru nari si ochisorii purcelusului, lipici sau aracet.
      Pentru inceput am invelit purcelusul intr-un strat de ziare, apoi intr-un strat de coli albe. L-am vosit cu ajutorul buretelului in tempera roz si l-am lasat 1o min. sa se usuce atat lipiciul dintre ziare si colile albe cat si tempera totodata. Din hartie grofata am taiat doua triunghiuri mari pe care le-am transformat in urechiuse indoindu-le colturile, iar capacul bidonului l-am imbracat in aceeasi nuanta de hartie grofata si l-am infiletat poi bidonului de plastic. Din hartie glasse neagra am decupat doi ochi mari, rotunzi si curiosi si, bineinteles, doua nari pe care le-am lipit la locurile cuvenite lor purcelusului nostru roz. Codita este fabricata tot din hartie grofata rasucita pe o bucatica de sarma.
      Timp de lucru  – aproximativ o ora; dificultate redusa. Matei a participat la toate operatiunile care au presupus lipirea hartiei si micutelor fragmente: nari, ochisori si urechi. 
         Etapele de lucru si rezultatul in imaginile urmatoare:

by Maria
Anunțuri