Matei iubeste cartile, dinozaurii si planetele. Iubeste copiii, animalele si pasarile, frunzele, florile si pe mine. Eu iubesc oamenii, cuvintele, ziua si noaptea, stelele, ingerii, anotimpurile si pe micul Matei. Am incercat sa-i explic lui Matei ce  este primavara citindu-i despre anotimpurile planetelor; m-a privit, mi-a zambit, a strans in brate Soarele mic din carton ce imbraca in el mii de cuvinte din ingalbenite gazete si mi-a raspuns senin: „Soare frumos!”. 
    Universul nostru – cu anotimpuri ce tin zile sau ani pamanteni – are un colt in care, pe crengute firave, anina flori albe ce se ning peste zboruri de fluturi, are pasari ce vin sa incante Pamantul, are oameni care  inca mai cred ca iubirea si viata sunt daruri divine. Da, universul meu cu Matei are in el crampeie de joaca si zambet, are turcoaze pazite de Hathor, are un colt senin si discret in care va veni, cu sperante si vise, primavara.
     Pentru noi mica planeta albastra inconjurata de astrii mareti infloreste curand in culoarea turquoise. Pentru voi ce culoare va imbraca primavara de pe mica planeta albastra din coltul vostru de univers?

by Maria
    
Anunțuri