Jocul cu plastilina – peisaj de Craciun


    Ne-am reintors din promenada de seara cu impresii placute; vitrinele sclipeau de ornamente luminoase, pretutindeni brazi mai mari sau mai mici frumos impodobiti cu globuri rosii, aurii, albastre, argintii, cu beteala serpuinda pe ramurile verzi incarcate de accesorii iernatice, astfel ca am incercat sa daruiesc, acasa, continuitate acestei atmosfere de sarbatoare care pare sa cuprinda, incet, orasul imbracat in gerul iernii. Cum altfel as fii reusit, decat ascultand colinde de Craciun, desirati, eu si Matei, pe covorul alb si calduros, privind tavanul nostru instelat?! 
    
    Fredonam impreuna” Mos Craciun cu plete dalbe”, apoi, Matei ma urmareste cu atentie – incearca sa retina versurile Saniutei. Parca nicicand nu a accordat atat de multa importanta acestui cantecel si, incantat ca reluam cantecelul, pentru a treia oara, imi spune „Aduce Mos Caciun badut si zapada, mami!”. 
    Se ridica hotarat si aduce blatul mic de lemn si plastilina si-mi cere sa facem bradut. E incantat de ideea mea cu globuri mici si albe pe bradut, de steaua pe post de varf, pe care insista sa o rearanjeze la nesfarsit, iar mai apoi de micul om de zapada vaduvit de nasul morcoviu, dar inarmat cu un pamatuf rupt din decorul meu cu flori nemuritoare. Le priveste indelung, meditativ si-mi destainuie dorinta lui ca „Mosul aduce saniuta sub bradut!” Il ascult incantata si ma intreb cand i-am povestit despre asta si-mi promit sa nu uit sa spun Mosului sa-i lase cadourile de sub brad in saniuta lui albastra.
by Maria
Reclame

Un gând despre “Jocul cu plastilina – peisaj de Craciun

Comentariile sunt închise.