Jocul "de-a cumparatorul si vanzatorul"


    Matei adora sa mearga la „soping” (shopping), dar cel mai mult ii place sa mearga cu tati la statia peco sa alimenteze masina cu carburant sau, mai pe limba lui, sa puna benzina. Asa ca jocul „de-a statia peco” e preferatul lui.
    Isi aduce masinutete (doua autobus-uri) la peco (un cub mare pentru forme) unde doua papusi si uneori si un urs mic „ii fac plinul”. Mami animeaza papusile si ursul cu intrebari scurte, la obiect, iar Matei le repeta, alteori doar da raspunsurile.
„- Buna ziua!
– Cati litri doriti?
– Doi litri, va rog!
– Costa 10 lei.
– Poftiti!
– Multumesc!
– Cu placere!
– La revedere! „
Matei stie deja ordinea intrebarilor si raspunsurilor, urmareste cursul conversatiei si uneori asteapta si rest la fisele din plastic care tin loc de bani. E amuzant, mai ales ca statia lui peco are si patru butoaie colorate, care ii apartin de fapt lui Dante, dar beneficiem de ele pana la urmatorul schimb de jucarii, dar intregesc decorul.
    Jocul de-a cumparatorul si vanzatorul e simplu, captivant, scurt ca durata, nu plictiseste si cel mai important este ca poate fi jucat in foarte multe variante.
Pentru Matei a fost la fel de captivant sa ne jucam de-a parfumeria cu parfumurile lui mami, de-a magazinul cu trei triunghiuri de branza topita, de-a libraria cu creioane colorate si caiete, dar puteti pune in practica orice activitate cotidiana care presupune „soping”.

 

by Maria
Reclame