Trucurile mele in ale bucatariei


    Pentru ca am observat din discutiile cu alte mamici ca o mare problema este castigarea a cat mai mult timp pentru a-l petrece cu bebelusul si nu stand in bucatarie, m-am hotarat sa impartasesc aici cateva din trucurile folosite de mine pe care le-am descoperit in timp si care au dat foarte bune rezultate.
     Ca niste gospodine moderne ce suntem trebuie sa folosim la maxim ceea ce ne ofera timpurile noastre. Iar pentru mine foarte buni prieteni au devenit robotul de bucatarie si congelatorul. Am observat ca o mare parte din timp pierdeam curatand zarzavatul pentru supele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia unui bebelus. Eu nedispunand de un spatiu foarte mare si propice de depozitare si nici la piata nu pot merge atat de des cat ar fi necesar, am hotarat sa procedez astfel. o data la doua saptamani sau chiar mai rar, in functie de necesitati, merg si cumpar radacinoasele specifice: morcov, telina, pastarnac, cate un kilogram din fiecare. Le curat repejor , le dau prin robot si le amestec, fac portii potrivite in pungute si la congelator cu ele. la fel procedez si cu cateva legaturi de verdeata proaspata.
    Astfel de cate este nevoie sa fac o supita gustoasa pentru cel mic, si nu numai, am totul gata pregatit. La fel am procedat in aceasta toamna si cu ardeii , fasolea verde din gradina, cateva pungute cu spanac. In felul acesta voi avea toata iarna legume la indemana si la un pret „de sezon”.
   Tot pentru a castiga timp de cateva ori am profitat de iesirile lui Dante in parc cu taticul lui si am umplut cativa ardei cu compozitia specifica , i-am bagat la congelator, iar cand a fost nevoie sa gatesc rapid tot ce a trebuit sa fac a fost sa scot cat era nevoie , sa-i pun intr-un vas termorezistent si la cuptor cu ei.
    Consider ca prin inghetare se pastreaza toate elementele nutritive si vitaminele legumelor si fructelor  si nu afecteaza cu nimic calitatea mancarurilor servite.

                                                                                                     by Vavaly

Anunțuri

2 gânduri despre „Trucurile mele in ale bucatariei

  1. Ma bucur daca=ti sunt de folos sfaturile si trucurile mele. pe mine m-au ajutat si ma ajuta foarte mult. te mai asteptam pe aici cu impressii si comentarii.

  2. Buna! Mi se pare o idee foarte buna treaba asta cu datul pe razatoare al radacinoaselor si bagatul in congelator si chiar o s-o pun in aplicare. 😀 Am congelat si eu rondele de dovlecel, buchetele de conopida, dar puteam si mai mult si deja au trecut vara&toamna cu bunatatile lor. Multumeeeesc! 🙂

Comentariile sunt închise