Colaje de Craciun


    In atelierul de creatie, improvizat sub semnul ultimei luni de toamna, e multa forfota. Am ales ca prima tema si primul colaj din viata lor sa fie ceva de neuitat; si ce impresioneaza mai bine un copilas decat noul Sarbatorilor de Iarna, cu treimea lor de culori alb-rosu-verde?!
    Dante si Matei primesc cu bucurie „materialele” pentru colajele de Craciun (despe care le-am vorbit de vreo doua-trei zile): forfece din plastic pentru hartie, stick cu lipici, un Mos Craciun mare pentru Dante insotit de un urs polar si un ren zambaret si un Mos „Caciun” pentru Matei cu suita lui vesela.
    Pentru ca e perimat sa mai scrie mama o scrisoare catre Mos ori tata sa-i trimita un mail la Polul Nord, alegem sa-i lasam sa-si „scrie” propriile scrisori, in imagini, catre Mos.

Dante & Vali
    Dante face echipa cu mami si se pare ca micile decupaturi de prin reviste prind viata si capata sens pe coala de hartie. Urmarind colajul lui Dante, cu atentie, mesajul e clar:
„Draga Mos Capaciun, pentru efortul de a ajunge pana la mine – la adresa stiuta de Ren – iti las, sub brad, o felicitare cu Merry Christmas. Stiu ca esti atat de obosit incat povara sacului cu jucarii o poarta ursul tau polar si ca sa nu incurci dorintele mele cu ale lui Matei am lasat lista cu jucarii in grija Omului de zapada luminos. Cu drag, Dante!”  

Colajul lui Dante
    …Matei e concentrat pe manuirea stick-ului cu lipici;  incantat de faptul ca poate decide in ce loc, pe coala de hartie, se poate odihni un om de zapada cam lenes si desirat.  Il ajut sa preseze fiecare personaj al primei lui scrisori catre Mosul „Caciun” si impreuna repetam prima strofa pe care o va spune in schimbul jucariilor primite:
Mos Craciun cu plete…”DABE”
A venit de prin… „NAMETI”
Sa aduca daruri „MULTEEE!!”
La fetite si…”BAIETIII!!!”

 Am rasfoit impreuna reviste ce recomanda jucariile potrivite varstei de doi ani si Matei a decis ca nu are inca destule  stele si ca sistemul lui solar trebuie up-gradat, ca Pluto si Goofi ar trebui sa primeasca, fiecare, cate un automobil, ca o masinuta de lemn i-ar intregi colectia, iar un puzzle de lemn  si o tabla cu litere si cifre magnetice sunt „must have” la varsta lui.

Made by Matei

    Ideea colajelor a fost pe cat de incantatoare pe atat de minunat de pus in practica; Dante si Matei ar mai fi repetat figura, dar am decis ca e mai bine sa asimileze bucuria concentrata si sa capete nerabdare si dorinta pentru urmatoarele colaje. Un lucru e cert; colajele sunt un joc minunat si pentru copii si pentru adulti, iar noi am descoperit, cu totii, un lucru sigur: Iarna aceasta nu ne vom plictisi in casa!

by Maria

Anunțuri