Mami bea cafea….


          In fiecare seara ma culc cu gandul la cafeaua de dimineata. E un fel al meu de a ma motiva sa ma trezesc zambind – desi nu-mi trebuie neaparat un motiv pentru asta. Dar de cand a aparul Dante in viata mea parca dimineatile sunt de o mie de ori mai frumoase. Pe langa zambetul si giumbuslucurile de fiecare dimineata acum de o vreme e si el participant direct la cafeaua mea de dimineata, iar cand e si tati acasa vorbim de cafeaua noastra. Am cumparat si cani speciale pentru asta.

             Pana nu demult aveam canute galbene care ne placeau foarte mult dar parca numai erau la fel de vesele. Asa ca atunci cand am gasit canile astea am simtit ca trebuie sa le avem pe masa noastra. A lui mami este rosie cu buline albe si ma duce cu gandul la o ciupercuta din poveste sau la Scufita Rosie,. a lui tati e mai mare , tot rosie dar cu dungi albe , cu siguranta mult mai masculina. Iar Dante a prins repede ideea – acele cesti sunt pentru cafeaua noastra de dimineata. Ii place sa le vada , sa se asigure ca contin licoarea fermecata si mai ales sa repete ritualic: mami bea cafea ( cafia- pune atata miere in cuvantul asta ca s-ar indulci si de ar fi amara), tata bea cafea , Dante nu bea cafea … Nici nu se pune problema sa uitam sa facem cafeaua, el ne aduce intotdeauna aminte. Dante isi mananca fructul de dimineata, pentru ca mama asa a hotarat ca fructele sunt cel mai bine de mancat dimineata cand e burtica goala si primitoare. si puiul e de acord cu asta si foarte fericit.
       Ce dor imi va fi de diminetile astea  …de coltul nostru de cafea cand va creste el mare…. dar ce bine ca mai e pana atunci….

                                                                                                      by vavaly

Anunțuri